avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competenta materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competenta materiala

Buna seara. In cazul in care doresc sa depun o cerere in constatarea nulitatii absolute a unui testament ( lipsa consimtamant, semnatura nu i-ar apartine testatorului), unde depun cererea de chemare in judecata tinand cont ca masa succesorala este estimata la valoarea de peste 720000 lei. Va multumesc. Cu stima
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 17:39, 3 Decembrie 2011
Judecatoria este competenta material pentru aceasta actiune ..
Va multumesc pentru raspuns. Trebuie sa platesc taxa de timbru la valoarea mentionata mai sus ?
Taxa de timbru se plateste la valoarea estimata de reclamant si se anexeaza la cerere. Daca nu o platiti la primul termen instanta va calculeaza taxa si va pune in vedere sa o platiti.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Anamaria Plevit, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. Va rog sa imi spuneti ce se intampla in cazul in care o actiune similara cu cea de mai sus, ajunsa in recurs. Paratul invoca Decizia 32/2008 si solicita casarea sentintei Judecatorie si a deciziei Tribunalului ca nefiind timbrata la valoare, motivand ca decizia 32/2008 a ICCJ a calificat actiunea in constatarea nulitatii unui act juridic, ca fiind evaluabila in bani. Este admisibila o astfel de actiune ? Cu stima
Astept cu mult interes un raspuns. Cu stima

Alte discuții în legătură

Ce este darea in debit cezarad cezarad Buna. Ma confrunt cu o problema. Am introdus la Tribunal o Actiune in constatare, pe care am timbrat-o cu 39 lei (conform vechii legi a Taxelor de timbru). ... (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei va rog,sa ma ajutati in lamurirea unei situatii. 1.cererea de chemare in judecata se face in tribunal: Instanta constata ca este o cerere ... (vezi toată discuția)