avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie alimentara retroactiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie alimentara retroactiv

Prin sentinta de divort am fost obligat sa platesc pensia alimentara pentru cei doi copii minori. Eu am trimis banii direct copiilor(eu fiind in strainatate), pe un card pe care il aveau ei. La momentul actual cei doi copii nu mai sunt minori, unul are 21, celalalt are 23. Mama lor declara ca nu a primit niciun ban, deoarece nu s-a semnat niciun document care sa arate ca eu am trimis. Mama lor poate intenta o actiune in instanta in care imi cere pensia alimentara retroactiv? Ce sanse are? In favoarea mea as avea extrasele de cont ale cardului.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 12:14, 3 Decembrie 2011
Mama nu mai poate face nimic
Va multumesc!
Din pacate, fosta sotie poate intreprinde o actiune in pretentii care sa priveasca (ne)plata pensiei de intatinere in favoarea minorilor asa cum a stabilit instanta prin hotararea de divort. Cum puteti proba ca ati trimis acei bani, chiar daca ia-ti trimis, reprezentand pensie de intretinere? Daca a-ti deschis un cont cu destinatia "pensie de intretinere" prin care a-ti virat banii copiilor pe card, nu exista nicio problema. Altfel...
@tudorioan, ia uitati-va putin la varsta copiilor. Asta pe langa faptul ca prescriptia este de 3 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Am presupus ca era vorba de plata pensiei de intretinere in favoarea minorilor pana la implinirea varstei de 18 ani... Altfel, am observat ca acei minori, intre timp au devenit majori, in aceasta situatie obligatia la plata acelei pensii nu mai subzista daca cei doi copii nu-si continua studiile.@Nadinne se referea la faptul ca fosta sotie nu recunoaste ca a primit bani in contul obligatiei platii pensiei de intretinere, in acest context am si raspuns, @Alex_Muntenu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retroactiv nadinne nadinne Prin sentinta de divort am fost obligat sa platesc pensia alimentara pentru cei doi copii minori. Eu am trimis banii direct copiilor(eu fiind in strainatate), ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume platite ca pensie alimentara pentru minor cu alt tata biologic decat sotul mamei rajjm rajjm Caz: -casatorit in 1995 . -ambii soti locuiesc la aceiasi adresa. - in 2000 (in timpul casatoriei) se naste un baiat .....se ajunge ulterior la ... (vezi toată discuția)