avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara retroactiv

Prin sentinta de divort am fost obligat sa platesc pensia alimentara pentru cei doi copii minori. Eu am trimis banii direct copiilor(eu fiind in strainatate), pe un card pe care il aveau ei. La momentul actual cei doi copii nu mai sunt minori, unul are 21, celalalt are 23. Mama lor declara ca nu a primit niciun ban, deoarece nu s-a semnat niciun document care sa arate ca eu am trimis. Mama lor poate intenta o actiune in instanta in care imi cere pensia alimentara retroactiv? Ce sanse are? In favoarea mea as avea extrasele de cont ale cardului.
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 08:25, 3 Decembrie 2011
Mama copiilor nu poate sa va cheme in judecata ,pentru ca nu are calitate procesuala activa.Pensia de intretinere era destinata copiilor care sunt majori.Deci titularul actiunii nu poate fi mama ,eventual copii.Daca acestia nu urmeaza studii universitare nu aveti nici o obligatie.Sigur ca puteti face dovada cu viramentele efectuate .Sunt amenintari care nu au nici un fundament juridic.Pe de alta parte orice actiune in pretentii se prescrie in termen de 3 ani,deci cred ca aceasta actiune este prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retroactiv nadinne nadinne Prin sentinta de divort am fost obligat sa platesc pensia alimentara pentru cei doi copii minori. Eu am trimis banii direct copiilor(eu fiind in strainatate), ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv Ginulici Ginulici Buna ziua, O cunostinta are urmatoarea problema : pana in luna mai a.c. i s-a retinut din venituri pensia alimentara pentru fiica minora, conform unei ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara sas mon sas mon pt deschiderea unui proces pt executare silita a fostului sot pt neplata pensiei,este recomandat sa ,ma adresez direct in instanta(judecatorie)sau unui ... (vezi toată discuția)