avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Schimbare cod CAEN cu plata!!!
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Schimbare cod CAEN cu plata!!!

Sunt autorizat ca PFA si am fost la RC pentru aducerea la noul CAEN.O functionara indreptat la casierie, am platit 12,5 lei pentru verificare denumire firma si rezervare.Cand m-am intors la dansa cu chitanta si cererea de schimbare a CAEN mi-a spus ca trebuie sa merg la Dir.financiara pentru codul de inregistrare fiscala.M-am aprins nitel insa m-am dus acolo.M-au pus sa completez decl. 070 dupa care sa trec pe la ei si apoi sa astept 10 zile.
Parca era gratuita schimbarea asta.O fi corecta procedura asta?
E greu sa traiesti in Romania!
Cel mai recent răspuns: Maria Carmen , Contabil 21:01, 22 Noiembrie 2008
e gratuita atata timp cat nu doriti certificat de RC privind modificarile
geco a scris:
Sunt autorizat ca PFA si am fost la RC pentru aducerea la noul CAEN.

Erati inregistrat la RC si inainte?

O functionara indreptat la casierie, am platit 12,5 lei pentru verificare denumire firma si rezervare.

De aici inteleg ca acum ati facut prima inregistrare acum! Recodificarea nu are nimic a face cu rezervarea denumirii!

Cand m-am intors la dansa cu chitanta si cererea de schimbare a CAEN mi-a spus ca trebuie sa merg la Dir.financiara pentru codul de inregistrare fiscala.

Aici m-ati pierdut complet! Cum erati autorizat ca PFA dar nu aveati CIF?!?

M-am aprins nitel insa m-am dus acolo.M-au pus sa completez decl. 070 dupa care sa trec pe la ei si apoi sa astept 10 zile.

070 e inregistrarea fiscala, e obligatorie la INCEPEREA activitatii.

Parca era gratuita schimbarea asta.O fi corecta procedura asta?

Numai recodificare nu e ceea ce ati povestit...

E greu sa traiesti in Romania!

Mai ales cand nu stii ce sa ceri.
Multumesc pt.raspunsuri.Aveam acel certificat de inregistrare care, dupa ce am ajuns la Administratia Fiscala, va fi inlocuit de altul.....Asa mi-au spus.Apoi, dupa 10 zile, sa ma duc cu mai multe acte din nou la RC, impreuna cu noul certificat de inregistrare.
Ori ei n-au inteles, ori eu.N-am vrut decat actualizare conform noului CAEN, nu sa duc iar actele pe care le-am dus la primarie cand m-am autorizat ca PF.
M-am suparat putin pentru ca am crezut ca totul va fi mai simplu si m-am gandit pe moment daca mai merita efortul tinand cont de activitatea redusa pe care am avut-o cu PF asta.
[Aveam acel certificat de inregistrare care, dupa ce am ajuns la Administratia Fiscala, va fi inlocuit de altul.....Asa mi-au spus.Apoi, dupa 10 zile, sa ma duc cu mai multe acte din nou la RC, impreuna cu noul certificat de inregistrare]

Certificatul de inregistrare se schimba la registru, nu la administratie....nici eu nu am prea inteles.


Cand m-am intors la dansa cu chitanta si cererea de schimbare a CAEN mi-a spus ca trebuie sa merg la Dir.financiara pentru codul de inregistrare fiscala.


Aici m-ati pierdut complet! Cum erati autorizat ca PFA dar nu aveati CIF?!?


Sunt cazuri de persoane fizice-nu persoane fizice autorizate, care si-au scos autorizatie sau s-au inregistrat inainte de ianuarie 2007 (cand se facea autorizarea pe CNP) si de atunci nu s-au mai dus pe la administratii. Si astfel au ramas inregistrati pe CNP si nu au avut cod unic de inregistrare. Si eu m-am crucit anul asta cand am vazut un asemenea caz - si m-a lamurit chiar persoana in cauza, care nu trecuse de mai bine de doi ani pe la finante.

Imi cer scuze lui geco daca asta nu e cazul lui, am vrut doar sa impartasesc si altora minunea asta cu CNP in loc de cod de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare cod caen pentru pfa antispam antispam Buna ziua. Avand in vedere ca perioada aceasta va fi una destul de zbuciumata pentru \"detinatorii\" de PFA-uri din domeniul IT-ului, am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Practica reg com: se poate inregistra schimbarea sediului social mai inainte de reactualizarea ob de activiate caen rev 2? k17 k17 Opinia mea este ca nu, intrucat, cu ocazia schimbarii sediului social trebuie preschimbat si certificatul de inregistrare al firmei (care contine si codul ... (vezi toată discuția)
Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)