divortul s-a desfasurat in urma cu 2 ani eu neprezentandu-ma la nicio audiere fiind plecata din tara,si momentan locuiesc in alta tara,doresc sa stiu cum pot obtine aceasta decizie de divort,unde trebuie sa merg si cui sa ma adresez
La judecatoria unde s-a solutionat dosarul ,faceti cerere platiti o taxa de 2 lei si timbru judiciar de 0,15 lei si vi se elibereaza sentinta legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila..
Daca cunoasteti numarul de dosar si instanta, depuneti o cerere in calitate de parte in proces (parata sau reclamanta) si solicitati o copie a sentintei.
Daca nu stiti numarul de dosar, o puteti afla pe www.just.ro (portalul instantelor de judecata).
Va recomand sa solicitati sentinta legalizata. (taxele sunt mici, in jur de 2,5 RON).
SUUCCES !!!
stiti cam cat poate dura aceasta,vin intr-un mini concendiu in tara inainte de sarbatori si as dorii sa stiu pana la ce data vor lucra tribunalele in tara tinand cont de sarbatorile de iarna
Dureaza intre 2-5 zile, depinde cum lucreaza instanta.
Regula, de ex., la instantele din Targu Mures, ce depui "marti-primesti vineri".
Zilele de sarbatoare legala pica pe week-end. (din pacate pentru noi :(( )
imi pare rau,dar daca nu ati fi voi,noi ce ne-am face?:)oricunm va multumesc din suflet sarbatori fericite si multa sanatate.aaaa scz inca ceva:daca divortul a avut loc acum 2 ani si eu nu am fost in tara pt schimbarea actelor este o problema?