avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte munca

Am si eu o problema...7 luni am plecat de la o firma unde aveam carte de munca si ei nu au vrut sa mi-o inapioeze cand am plecat..la o luna distanta m-am angajat la alta firma si astora le-am spus ca nu am carte de munca...acum ei o sa trimita actele sa imi faca carte de munca...o sa am vreo problema?sau cumva pot sa afle unde am mai lucrat pt ca e o firma concurenta si nu am vrut sa afle...Sper sa ma ajutati pentru ca nu stiu cum sa procedez.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:52, 17 Octombrie 2008
1. Angajatorul unde ati depus carnetul de munca este obligat ca la incetarea contractului individual de munca sa va restituie carnetul de munca. Acesta este proprietatea dvs. si nu il poate retine. Luati legatura cu el si daca tot nu il restituie mergeti la ITM si faceti sesizare. Daca nici asa nu il recuperati, actionati pe angajator in instanta la Tribunalul din judetul de domiciliu sau resedinta.
2. Nu aveti voie sa aveti doua carnete de munca. S-ar putea sa aveti probleme. La noul angajator trebuia sa dati o declaratie ca aveti carnet de munca si il veti da cand il primiti de la fostul angajator. Puteti face acest lucru acum, pana va face noul carnet de munca.
Va multumesc pentru raspuns!inteleg ca eu nu am voie sa am 2 carnete de munca dar acum firma la care lucrez va afla ca am alt carnet de munca?sau mai am o varianta sa dau carnetul pierdut si sa imi recuperez vechimea doar de la alt loc de munca..fara acela de unde nu vor sa imi dea carnetul...asa as putea sa fac?
Puteti sa-l declarati si pierdut dar nu acesta este adevarul. De ce nu incercati sa il recuperati cum v-am spus mai sus?
Nu e nimic daca firma afla ca aveti carnet de munca. Le spuneti ca nu ati fost atent cand ati dat declaratia.
Vedeti ca un neadevar antreneaza alte neadevaruri dupa el?
Problema e mai complicata si de aceea incerc sa rezolv in asa fel incat firma actuala la care lucrez sa nu afle ca am lucrat la cealalta firma...Nu ma deranjeaza daca afla firma ca am carnet de munca ci daca afla ca am lucrat la acea firma..in fine dupa cum am spus problema e foarte complicata si cred ca o sa am nevoie de un avocat...
In primul rand ca veti pierde vechimea in munca de la societatea la care ati lucrat anterior, acesta nu va va elibera o adeverinta atata timp cat va poate elibera carnetul de munca.
Daca adevarul privind locul de munca anterior va poate dauna era mai bine daca erati sincera si spuneati acest lucru, oricum se va putea afla mai devreme sau mai tarziu.
Societatea noua la care v-ati angajat v-a afla imediat de existenta carnetului de munca, chiar in momentul in care va cere Directiei de munca cumpararea carnetului, atunci se va introduce CNP-ul in calculator iar acesta va arata ca aveti deja un carnet de munca,astfel ca angajtorul poate cere numele societatii care l-a cumparat si deci............... se poate afla cu usurinta.
Faceti o afirmatie curioasa................ : si anume ca :
" problema este complicata si cred ca o sa am nevoie de un avocat "

poate ne spuneti si care este problema exact si va putem spune daca este asa grava pe cat credeti.

Alte discuții în legătură

Carte de munca mioarapetre mioarapetre in perioada oct 2008-dec 2009 am lucrat ca si agent comercial la o firma de distributie in Bucuresti. La incetarea activitatii am solicitat cartea de munca si ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa imi elibereze cartea de munca ! Ddaniel2008 Ddaniel2008 salut , cum am mia scris pe acest forum am avut unele probleme cu angajatorul , acum mi-am luat inima in dinti si am demisionat din functie . dupa mai ... (vezi toată discuția)