avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul nu-mi da cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul nu-mi da cartea de munca

buna ziua!

m-am adresat societatii la care am fost angajat sa-mi elibereze cartea de munca, insa desi mi-au spus ca mi-o vor trimite prin posta nu au facut acest lucru. cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia acesteia, am nevoie de o copie a cartii de munca pentru casa de asigurari.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 19 Martie 2013
Impotriva refuzului angajatorului dvs de a va elibera carnetul de munca va puteti adresa ITM-ului in raza caruia isi are sediul social angajatorului sau instantei de judecata competente - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Pentru cartea Dvs. de munca trebuie sa mergeti in primul rand la ITM-ul de care apartine firma unde ati lucrat de unde veti afla unde ar trebui sa se afle cartea Dvs. de munca.
Oricum , din 01.04.2000 , cartile de munca isi pierd utilitatea din punctul de vedere al ca informatiilor privind CAS-ul .Daca doriti sa aflati informatii despre stagiul de cotizare pentru pensie , solicitati acest lucru printr-o cerere la Casa de Pensii din raza Dvs. de domiciiu.
Daca carnetul de munca se afla la angajator de ce-l mai trimiteti la ITM sa afle unde ar trebui sa se afle carnetul de munca ?

Din 01.04.2000 , carnetele de munca nu si-a pierdut utilitatea ... un carnet de munca nu are nicio legatura cu plata sau neplata c.a.s. - ului ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartile de munca mosneanu mosneanu intrebarea mea este ,de la ITM spre firma se dau toate cartile de munca sau doar cele ale angajatilor in prezent,ca nu am cum sa iau legatura cu fosti angajati ... (vezi toată discuția)
Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)
Carte de munca retinuta pentru digitalizare si nereturnata detinatorului George_I George_I Acum vreo 10 ani am fost angajat cu norma redusa la un angajator care mi-a retinut cartea de muinca pentru scanare. Dupa un timp mi-am dat demisia. Mai tarziu ... (vezi toată discuția)