avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... UNBR: Florea sau Bota ? Sau amandoua!?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

UNBR: Florea sau Bota ? Sau amandoua!?

Apelez la bun simt si dialog civilizat. Sunt proaspat absolvent de Drept si doresc sa urmez o cariera in Avocatura. Desi in facultate nu ni s-a spus nimic, ne-am trezit la inscriere pentru examen de admitere in profesie in mijlocul unui razboi "fraticid": "Unde te duci la Florea sau la Bota?". Din ce am vazut pe net la UNBR Florea se percepe un sistem de taxare anuala mai ceva ca un bir. Nu ma mira ca sunt sute si mii de avocati membrii care nu pot face fata taxarii exorbitante. Si mai sunt si publicati pe site-uri spre a li se terfeli demnitatea. Este cineva multumit de acest sistem prohibitiv? Poate fi considerat o taxa de "protectie" pe care daca nu o platesti risti sa fi exclus din profesie? Cum sa intelegem aceste lucruri?

La UNBR Bota conditiile par mai prietenoase si omenesti, mai ales pentru avocatii la inceput de cariera. Contestarea calitatii de Avocat afiliat acestei Uniuni (nu intelegem temeiul contestarii ei) este legala sau nu? Poate cineva sa se implice in 2 comisii mixte care sa negocieze unificarea UNBR-urilor? In care din Uniuni sta in centru atentiei Avocatul si profesia? Va rugam sa ne informati printr-un articol sau este un subiect tabu? Sau facut incercari de Mediere? Este vreuna din parti care refuza dialogul?!?
Sper ca sunt membrii AvocatNet din ambele barouri...Multumesc pentru atentie!
Eu personal as alege varianta Bota, pentru ca:
- este constituit si functioneaza legal, cu toate actele in regula.
- intrarea in barou este mult mai ieftina;
- principiile care stau la baza organizarii si functionarii acestui barou mi se par mult mai moderne, mai liberale si corecte decat la celallat barou, cel traditional.
- gasirea unui avocat coordonator de stagiu este mai mult lesne de realizat;
- contributiile/cotizatiile sunt mici.

Lupta intre cele doua barouri seamana foarte mult cu lupta pe scena politica a unui partid conservator pur cu unul neoliberal.
Doresc sa subliniez faptul ca, asa numitul barou traditional (Florea) are anumite avantaje net superioare in comparatie cu baroul Bota: calitatea si cantitatea informatiilor juridice, legaturi stranse cu toate institutiile implicate direct sau indirect in actul de justitie, organizare administrativa bine pusa la punct.
Trist e ca lupta dintre cele doua baroruri a facut si continua sa faca victime colaterala: pe justitiabili si de ce nu, pe multi tineri juristi care sunt la inceput de cariera.
Stiu ca s-a incercat din partea baroului Bota o mediere, o amplanare a confilctului, dar, din pacate, fara nici un rezultat.
Stimati colegi, parerea mea e ca oricum, esenta luptei e una singura: cine prinde mai mult ciolan, vreau sa zic bani,
Diferenta este urmatoarea:

1. In UNBR singura entitate de lege platesti 10% din incasari care se constiy=tuie intr-un fond de pensii, biblioteca, seminarii etc.
2. La Baroul Bota platesti o taxa anuala care intra direct in buzunarul domnului Bota.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce stagiarii din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional? cristian_ice77 cristian_ice77 de ce stagiari din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional (vezi toată discuția)
Avocat in baroul bota nicolenicoleta_83 nicolenicoleta_83 Este legala practicarea avocaturii si reprezentarea in instanta ca avocat inscris in baroul Bota? (vezi toată discuția)
Baroul ilfov primeste oficii ?! Roland Mindrila Roland Mindrila Sa ne \"edifice\" si pe noi careva care este situatia reala actuala cu Baroul Ilfov? http://www.baroul-ilfov.ro/ro/index.php?id=10005&lang=ro Un ... (vezi toată discuția)