avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon de familie????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon de familie????

Faptul ca un tata si-a alungat propriul copil din casa impreuna cu mama, si nu contribuie financiar la cresterea copilului se poate numi abandon de familie? Cel putin din punct de vedere moral???
Cel mai recent răspuns: JulieC , utilizator 12:47, 4 Decembrie 2011
Abandonul de familie este o infractiune grava, prevazuta in art. 305 din Codul Penal. Abandonul de familie, ca infractiune, consta in:
- parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l (pe cel pe care are obligatia sa il intretina) la suferinte fizice sau morale;
- neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazuta de lege;
Daca sunt indeplinete unele dintre aceste conditii, poate fi abandon de familie .
Cati ani are copilul?
Copilul are 8 ani si merge in clasa a -II-a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familial Vivian Ingrid Vivian Ingrid As dori sa stiu cand anume poate fi cineva reclamat pentru abandon familial si care sunt conditiile declararii acestuia? (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Abandon de familie sau nu? c_mircea c_mircea Un cuplu necasatorit face un copil. Cuplul nu locuieste impreuna, iar copilul sta cu mama lui. La un moment dat, mama pleaca de acasa si revine dupa ... (vezi toată discuția)