avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri nerambursabile pentru instalarea tinerilor ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri nerambursabile pentru instalarea tinerilor fermieri masura 112

Buna ziua

Am 28 de ani, am terminat o facultate care nu are legatura cu agricultura, nu am inca experienta in agricultura, traiesc in mediul rural.
Am cateva idei pentru accesarea fondurilor UE, am un teren de 2 ha si as vrea sa cultiv nuci, pot sa fac un proiec bine pus la punct (si miezul, si coaja pot sa folosesc util, fara sa arunc ceva), credeti ca as putea sa obtin o finantare??
Exista cursuri pentru instalarea tinerilor fermieri?
Exista posibilitatea ca sa concesioner o parcela mai mare de teren 10-15 ha.
Unde pot sa cer informatii si indrumari??
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: imagraconsult , Consultant credite si finantari 16:42, 11 Decembrie 2011
oficiul judetean al APDRP ofera consultatie gratuita, dar si cei de la primaria comunei de care apartineti.
in principiu exista cursuri pentru tinerii fermieri dar tot OJPDRP va ofera detalii privind firmele de consultanta si cele care sunt atestate CNFPA pentru asemenea cursuri.
gasiti detalii la
[ link extern ]
exista posibilitatea dar trebuie sa urmati cativa pasi, in general sunt doua cai de atac:
masura 112 instalarea tinerilor fermieri , pe care in conditiile date nu va puteti incadra anul acesta, in cadrul masurii finantarea este 100% suportata de statul roman si uniunea europeana
masura 121 modernizarea exploatatiei agricole unde ar exista sanse sa va incadrati in a doua sesiune a anului viitor, in care va fi finantata 50% din valoarea proiectului( poate valoare cu tva)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre fonduri europene Sibova Sibova Buna ziua , sunt un tanar comerciant dar cu multe cunostinte in agricultura , de curand sunt interesat de fondurile europene , mentionez ca lucrez cam 2ha de ... (vezi toată discuția)
Finantare pentru utilaje agricole! florinsadova florinsadova Va rog sa ma scuzati daca aceasta intrebare nu i-si gaseste locul in acest site>Exista proiecte tip pentru achizitionarea unui tractor? (vezi toată discuția)
Producator agricol autorizat Duma Liliana Duma Liliana Cultiv 7 ha porumb si 1 ha cartofi si vand produsele in piata si chiar de acasa pe baza certificatului de producator. Daca doresc fonduri europene pentru ... (vezi toată discuția)