avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate caine in bloc
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

caine in bloc

Buna!am si eu o problema cu vecina de langa mine.situatia se prezinta in felul urmator: sunt proprietara unui caine de talie mare,care face parte din categoria raselor agresive,mai excat un Dog Argentinian.Cainele meu este inregistrat la asociatia chinologica ,precum si la Politie.Am primit de la politie acordul de a pastra si creste cainele in apartamentul meu,in bloc,deoarece eu in blocul in care eu locuiesc un propietar detine deja de 5 ai un caine.Cainele meu este cu acte in regula,la zi si stampila de la politie.Vecina de langa mine imi acuza cainele,de galagie,mai exact ca,latra!FALS!cainele meu nu latra in casa.Nimeni nu are nicio treaba cu cainele meu,decat doamna "vecina".chiar daca plange sau face putina galagie este doar cand eu nu sunt acasa,....si asta in intervalul orar : 14 - 20,interval orar care nu se incadreaza in programul de liniste.Vecina mi-a spus ca,cheama politia.Intrebarea mea este urmatoarea:...ce pot pati daca cumva cheama politia?eu intradevar nu am semnaturile tuturor locatarilor,dar deja am stampila de la politie,.....ce pot pati?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:31, 10 Decembrie 2011
Daca aveti toate actele in regula (si se pare ca le aveti), nu veti pati nimic
Aveti in vedere sa fiti la zi cu analizele si vaccinurile in carnetul de sanatate al patrupedului si daca acesta nu manifesta comportament agresiv ,nu aveti de ce sa va faceti probleme
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator
Chiar daca aveti "stampila de la politie" cum spuneti dumneavostra, la reclamatia vecinului, se poate constata disconfortul creat de caine. Eu am "stampila" pe permisul de conducere, dar daca-mi ambalez motorul sub geamul vecinului sigur ca acesta ma poate reclama si politia ma poate amenda.
Apartamentele sunt locuinte pentru oameni si nu pentru caini, dar vecinii se mai pot intelege si accepta mai ales cand se tin in apartament catei de casa, de talie mica.
In legislatie nu sunt anumite intervale de timp cand este permis zgomotul sau galagia in bloc.
Acele intervale specificate in lege, inseamna ca atunci trebuie sa fie liniste perfecta pentru a se putea dormi. Asta nu inseamna ca in afara lor putem deranja, ci putem sa ne desfasuram activitatea firesc, normal.
Superb (si) dogul argentinian!

Poate chema politia pentru ca latra cainele... non-stop cat timp lipsiti de acasa... dar trebuie sa si dovedeasca... Oricum, problema cu latratul poate fi serioasa daca latra fara oprire... si mai ales daca se coalizeaza mai multi vecini impotriva dv.
Politistul nu va putea face mare lucru... Eventual va da un avertisment...

adriantot a scris:
Apartamentele sunt locuinte pentru oameni si nu pentru caini, dar vecinii se mai pot intelege si accepta mai ales cand se tin in apartament catei de casa, de talie mica.

Dragut... :) Doar ca este permisa detinerea animalelor de companie si in apartament de bloc – doar cand se dovedeste ca animalul ar fi chinuit in acest apartament va fi interzis. Nu tuturor ne plac catzelusii...
Desigur, problema cu latratul este serioasa – cand animalul latra pana raguseste, dar daca latra din cand in cand...

Cainii trebuie dresati / educati pentru a nu mai latra cand sunt lasati singuri in apartament – dresajul sub acest aspect este chiar usor.
adriantot a scris:

Eu am "stampila" pe permisul de conducere, dar daca-mi ambalez motorul sub geamul vecinului sigur ca acesta ma poate reclama si politia ma poate amenda.

1-interesant ce fel de "stampila"detine pe permisul de conducere
2-Normal ca vecinul poate reclama,in Romania este la moda a se reclama orice si pe orisicine,dar legea obliga ca reclamantul sa faca si proba acuzelor,in speta de fata este greu sa faca si dovada depasirii pragului normal de decibeli

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament AlexandraTM AlexandraTM Buna ziua! Locuiesc la bloc in apartamentul matusii mele care locuieste in strainatate (eu am grija de apartament, platesc cheltuieli, etc.). Am un catel ... (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)