avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedarea terenului de sub casa ( amprenta casei)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedarea terenului de sub casa ( amprenta casei)

Sint în litigiu cu primaria pentru retrocedarea în natura a spatiilor nevîndute de primarie ( chiriasilor -cumparatori : 3 apartamente) a casei mostenire , nationalizate ( 3 apartamente vîndute contestate prin justitie si pierdute ) cît si a terenului din jurul casei.
Avind în vedere ca , casa are 4 apartamente dintre care 3 vîdute de primarie ( iar 2 din acestea cu cota-parte din terenul de sub casa -amprenta- dat "în folosinta" si nevîndut) , al 4 lea retrocedîndu-ni-l noua , vrea sa stiu daca :
ÎNTREBARE: amprenta casei ( teren cumparat de proprietar înainte de a construi casa) apartine cui?/
- primariei
- proprietarului care revendica ( cei ce au cumparat de la primarie ramînînd doar cu "folosinta" cotei parte a terenului de sub casa)
SE POATE REVENDICA în cadrul litigiului actual terenul de sub casa ( amprenta)?
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: gerox , utilizator 22:47, 8 Decembrie 2011
In situatia restituirii se atribuie partea indiviza din suprafata aflata sub casa ,este un caz de copropietate fortata.
Multumesc , dar întrebarea era CINE RAMÎNE proprietar pe restul terenului de sub casa daca 2 din cei 3 cumparatori nu sînt proprietari , ci au doar "în folosinta" cota parte iar eu ca proprietar ce revendic pe legea 10 , nu mi s-a atribuit ( fara proces) decît cota -parte a amprentei corespunzator spatiilor nevîndute ; CINE ESTE PROPRIETARUL cotei parti a terenului "în folosinta" cumparatorilor de sub casa ( nu sînt cumparatorii si noi revendicam acest teren de la primarie care a vîndut apartamentele dar fara a vinde si terenul cota-parte de sub casa!)
Merci pentru clarificare , daca se poate
Doamna daca acesti oameni au cumparat in baza legii 112/1995 au si o parte din terenul de sub constructie,deci toti 3 veti stapani in indivizune terenul de sub constructie.
Vad ca nu s-a înteles: cumparatorii apartamentelor nu au cumparat ( pe acte si nici evidenta de la cadastru care mentioneaza ca au cota parte din terenul de sub casa "în folosinta") si cota parte din "amprenta" casei ; deci eu ca proprietar al terenului de sub casa pot revendica retrocedarea pe legea 10 a acestei "amprente" ?
Multumesc
Este prima oara cand aud asa ceva ca cei care dobandesc constructia in baza legii 112/1995 nu dobandesc si dreptul de proprietate asupra terenului de sub constructie.Eu cred ca am inteles foarte bine si stiu ce vorbesc.Ati citit dvs actele lor si ati vazut ca au doar dreptul de folosinta sau asa vi s-a spus.

Alte discuții în legătură

Amprenta de sub constructie gerox gerox Fiind proprietar pe teren ( prin cumparare) înainte de constructia casei si al casei rendicata pentru retrocedare , dar pierduta partial ( 3 apartamente ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobiliara împiedicata de imposibilitatea accesului în apartament gerox gerox Sînt în litigiu cu primaria pentru a recupera spatiile nevîndute de primarie a casei nationalizate si revendicate ( proces pierdut în România din cauza de ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de cumparare a curtilor caselor nationalizate / retrocedate Dark_Guy Dark_Guy Buna Ziua! Suntem mai multi proprietari care au cumparat imobile (legea 112) intr-o curte comuna. Curtea si una dintre locuinte a fost retrocedata fostei ... (vezi toată discuția)