avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog-costuri divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog-costuri divort

va rog sa ma lamuriti cit costa divortul de comun acord la notar sau la mediator? multumesc
situatia este in felul urmator: avem 2 copii minori,de 10 respectiv 14 ani si mi-ar placea foarte mult sa-i scutesc de toate discutiile si in special sa nu-i port pe la judecatorie. mi se pare un lucru traumatizant pt un copil.
Atunci apelati la divortul prin notar.
multumesc
Dupa mine, e mai traumatizant divortul parintilor pentru un copil decat un drum la un nene sau o tanti care te intreaba si pe tine ce vrei si cum te raportezi la divortul in cauza.
Ba mai mult, consider ca e mai usor de acceptat si/sau inteles ce se intampla atunci cand esti implicat; sigur, nu cunosc aproape nimic din situatia concreta si imi e dificil sa va dau un sfat plauzibil.

La notar costa mai mult, dar audierea (in mod gresit, spun eu) e sarita de lege. In instanta e mai ieftin (de peste 12 ori mai ieftin) dar se audiaza minorii peste 10 ani obligatoriu.
Anchetele sociale se dispun in ambele cazuri, deci copiii tot discuta cu cineva despre una-alta. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cosminache123 cosminache123 Buna ziua, As dori sa intentez sotului meu divort ( nu mai locuim impreuna de 2 ani) dar el are domiciliul in alt judet( arges) eu in alt judet( valcea).As ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa incheiere divort ametist ametist Se poate reveni la solicitarea partajului bunurilor dobandite in timpul casatoriei, daca, la data pronuntarii divortului, sotul nu solicita partajarea ... (vezi toată discuția)