avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parcela de pamant "revendicata"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parcela de pamant "revendicata"

Buna ziua. Parintii mei au o problema legata de o parcela de pamant. Parcela de pamant este lucrata de ei de aprox.30 de ani, in urma unui document primit de la Primarie prin care li se da dreptul de a o lucra. Acest document a fost eliberat pentru ca parintii mei nu detineau pamant la acea ora si nici gradina care putea fi cultivata, in curte.Acea parcela a fost, in urma cu aprox.35 de ani ,in proprietatea unei persoane de etnie germana, care la data cand parcela le-a fost data in folosinta, era cetatean roman cu domiciliul in Romania.A emigrat apoi in Germania, casa si gradina aferenta terenului, fara acea parcela, fiind lasate in proprietatea statului si repartizate ulterior unui alt cetatean. Acum, cetateanul respectiv a cumparat casa si gradina, si spune ca are dreptul de a folosi parcela respectiva. Motiveaza ca are acest drept in baza unei procuri primite din Germania, insa nu de la persoana care a detinut casa,persoana care a decedat, ci de la o ruda a acesteia.In baza acestei procuri a scos un extras CF prin care zice ca are dreptul de a folosi acea parcela. Ce pot face parintii mei in aceasta situatie? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Anca C , utilizator 15:38, 8 Octombrie 2008
Va rog sa imi dati o solutie la problema ridicata mai sus. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un sfat Anca C Anca C Buna ziua. Parintii mei au o problema legata de o parcela de pamant. Parcela de pamant este lucrata de ei de aprox.30 de ani, in urma unui document primit de ... (vezi toată discuția)
A.p.i.a. - subventie pentru cultivare lucerna loredana69 loredana69 am o parcela de pamant de 38 ari ce o cultiv cu lucerna.pot primi bani de la apia?ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Despre nepunerea în posesie având titlu de proprietate şi fiind întăbulat??? BocuCarmenDelia BocuCarmenDelia Suntem moştenitoare după mama, avem titlu de proprietate, terenul este întăbulat scriptic, faptic ne plimba de la primărie la administratorul care ne ... (vezi toată discuția)