avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... tichetele cadou
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

tichetele cadou

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema impozitarii tichetelor cadou.Stiu ca la acordarea tichetele cadou, pt. copiii minori ai angajatilor, nu se impoziteaza primii 150 lei.Acelasi lucru este valabil si la acordarea tichetelor cadou pt. femei, cu ocazia zilei de 8 martie, tot primii 150 lei. Ce depaseste cei 150 lei se ia DOAR impozit la ei.
Ce se intampla daca angajatorul vrea sa acorde tichete cadou, in valoare de 500 lei,cu ocazia Craciunului, angajatilor sai? Ce se plateste la ei?Impozit la toata suma? DOAR impozit la cei 500 lei sai si altceva?
Poate fi introdusa valoarea de 500 lei peste valoarea tichetelor de masa din luna Decembrie?Ca sa se ia doar impozit la tichetele cadou, ca si la tichetele de masa din luna respectiva.
Eu asa interpretez legea 193/2006. Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: romanik , utilizator 09:38, 5 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Bodealex de unde ai extras citatul care mi l-ai trimis?Ptr. ca eu am un extras din Lege care spune ca:"Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt inpozabile in interesul impozitului pe venit: cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 Iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase,precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile,in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane,cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei".
Prin urmare tichetele cadou acordate salariatilor potrivit legii sunt considerate avantaje in natura, se vor supune impozitului pe salarii, dar nu vor face obiectul contributiilor sociale obigatorii, fiind deductibile totodata la calcului profitului impozabil art.21, alin (4), lit."i" din codul fiscal.
Tichete cadou


2.1. Cadrul legal


Conform legilor speciale din domeniul tichetelor cadou (Legea nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă si Hotararea Guvernului nr. 1317/2007), angajatorii pot acorda tichete cadou angajatilor sai numai pentru destinaţiile sau evenimentele care se încadrează în cheltuielile sociale.

Destinaţiile sau evenimentele care se încadrează în cheltuielile sociale sunt cele prevazute in Regulamentul intern de acordare al tichetelor cadou emis de catre angajator.

Cheltuielile sociale includ, de exemplu, cheltuielile prevăzute la art. 21 alin. (3) lit. c) din Codul fiscal
(e.g. ajutoare pentru naştere, cadouri sub forma tichetelor cadou oferite copiilor minori ai salariaţilor); cheltuielile prevazute in contractul colectiv de muncă la nivel naţional, de ramură, grup de unităţi şi unităţi.

2.2. Tratamentul fiscal


Tichetele cadou sunt impozabile cu impozit pe salarii indiferent de limita valorica, de ocazie si de persoana careia ii sunt acordate.

Valoarea nominala a tichetelor cadou face parte din venitul brut, in functie de care se stabilesc deducerile personale care se acorda numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

Mentionam ca tichelete cadou nu sunt impozabile cu contribuiti sociale.

Valoarea nominala a tichetelor cadou se va adauga la venitul net baza de calcul in vederea impozitarii cu impozit pe salarii.


Va atragem atentia ca valoarea tichetelor cadou trebuie sa fie inclusa in bugetul de venituri si cheltuieli al societatii, in poziţii distincte de cheltuieli, denumite tichete cadou.

Tichetele cadou pot fi achizionate, pe baza de contract, numai de la unitati specializate in domeniul emiterii acestor tichete.



[ link extern ] /
Multumesc frumos pt.raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou book2 book2 Doresc sa distribui la salariatii firmei tichete cadou de sarbatori dar vreau sa utilizez varianta cheltuielile de reclama si publicitate, Pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)