avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata \"din mana\" la Pensii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata "din mana" la Pensii

In cazul in care sunt angajata cu CIM la 4 ore si doresc sa-mi platesc diferenta la Pensii pentru o contributie aferenta la 8 ore (sa nu-mi afecteze vechimea in munca) este posibil?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: AlexandraLevi , utilizator 08:43, 6 Decembrie 2011
tudorvaleriu a scris:

[...]

3. Ganditi-va ca o persoana care lucreaza cu 4 ore pe zi are un salariu mai mare decat o persoana care lucreaza cu 8 ore pe zi (exista si asemenea cazuri) si deci va contribui mai mult la pensie si nu ar fi corect sa i se puna la stagiul de cotizare numai o jumatate de an pentru un an lucrat efectiv.

Sau sunt persoane care lucreaza 12 ore/zi sau chiar mai mult si la un an lucrat mai primeau o jumatate. Astfel, se puteau realiza anii privind stagiul complet mult mai repede.

Din acest punct de vedere, legea pensiilor mi se pare corecta: nici cel care munceste 4 ore nu are 2 vieti pentru a realiza stagiul, nici cel care munceste mai putini ani (chiar daca mai multe ore pe zi) nu iese la pensie necuvenit.

Eu ti-as recomanda o pensie privata care e sigura.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Ma bucur ca este asa :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa ma asigur in sistemul public de pensii analici analici Am 40 ani si am avut nesansa sa lucrez la o firma care din 15 ani lucrati la mi-a trecut in caretea de munca ultimii 5 ani,iar acum lucrez la o alta firma care ... (vezi toată discuția)
Contributia pentru pensie sofiaiancu sofiaiancu buna ziua.am o prietena care munceste in strainatate dar vrea sa inceapa sa cotizeze pentru pensie in Romania(in strainatate nu munceste cu contract):care este ... (vezi toată discuția)
Contract munca 4 ore crismur64 crismur64 Buna ziua!sunt angajat la o firma cu contract de munca de 4 ore,as putea sa-mi platesc singur inca 4 ore ca sa fie o norma intreaga si care ar fi ... (vezi toată discuția)