avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescripþie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescripþie

Care este termenul de prescriere a unei hotărâri judecătoresti care nu a fost pusă în executare 3 ani de la data pronunţării.Reclamantul nu a mers mai departe să o investească cu formulă executorie şi să o pună în executare.Este vorba de plata unei datorii către asociatia de locatari.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:11, 5 Decembrie 2011
Exceptia prescriptiei dreptului material la actiune conform Decretului 167/1958 termenul de prescriptie este de trei ani si se întrerupe conform art.16 din acelasi decret printr-un act începator de executare, respectiv procesul verbal de executare
Daca titularul hotararii judecatoresti nu a staruit in actiunea de materializare a dispozitiei instantei de judecata,nu a desfasurat in termen legal demersuri catre BEJ,dupa intervalul de 3 ani ,opereaza prevederile decretului nr 167/1958

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificari plata sau somatii! FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca notificarile de plata sau somatiile de plata de la firmele de recuperare pot intrerupe termenul de trei ani de prescriptie exintiva? ... (vezi toată discuția)
Restante factura servicii telefonie mobila Radu Victorita Aura Nicoleta Radu Victorita Aura Nicoleta Buna,iubitul meu are o factura neplatita la orange din 2005,am primit somatii cam prin 2008 de la o firma de avocatura,am platit o parte(nici nu mai stim sigur ... (vezi toată discuția)
investire cu formula executorie leusan leusan Se poate cere investirea cu formula executorie a unei hotarari pe fond ,care este supusa recursului? Care este termenul in care se poate investi cu formula ... (vezi toată discuția)