avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum acces la casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum acces la casa

Am mostenit o casa de la parinti, construita in 1960 pe un teren primit de mama prin act de partaj care este situat in spatele proprietatii surorii acesteia, la 80 metrii fata de drumul satului. Parintii au obtinut un drum de acces de 3 metrii de la surorile mamei 2 metrii si de la CAP un metru , dar acte exista numai pentru acest metru, restul fiind prin intelegere. Drumul a fost inscris si la primarie in 1991, dar dupa moartea mamei urmasii surorii din fata au intrat cu un metru in drum in dreptul curtii, mutand gardul si au facut gard pe lungimea gradinii reducand drumul la 1.5- 2 -2.5 m in functie de cum le-a fost la indemana celor care au construit, terenul fiind oblic.
In dreptul casei acestora s-a primit terenul pentru drum de la un cetatean care primise pamant la schimb in acea perioada, terenul fiind proprietatea bisericii si care devenit proprietar cu acte in regula dupa revolutie l-a dat fiicelor in stapanire.
Acum acestea au darimat gardul care a delimitat drumul de 50 de ani si au spart drumul cu plugul.
Care sunt sansele sa mai pastrez un drum de acces la casa?
Noul cod civil ma ajuta cu ceva?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Drum de acces la locuinta proprietate personala Daniel_1970 Daniel_1970 Buna ziua, Locuiesc cu parintii la casa, proprietate personala a acestora, locuinta construita de parintii mei pe un teren primit de zestre de la parintii ... (vezi toată discuția)
drept de proprietate andra.2010 andra.2010 :pleasantry:Buna ziua, Am avut o proprietate, iar pe vremea comunismului ne-a luat o parte din ea si au construit blocuri.Pe ce a ramas am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma confrunt si eu cu un caz. sunt proprietara unui ... petronia acatrinei petronia acatrinei buna ziua, ma confrunt si eu cu un caz. sunt proprietara unui teren, pe care l-am delimitat cu tarusi pentru a face o imprejmuire in viitor, terenul fiind ... (vezi toată discuția)