Buna ziua.
As dori , daca se poate, sa imi oferiti niste lamuriri legate de cesiunea de creanta, asa cum este ea reglementata de noul cod civil, asa ca am sa prezint , pe scurt, situatia de fapt.
Intre firma A si firma B s-a incheiat in mai 2011 un contract de prestari servicii sub semnatura privata ( inchiriere utilaje de constructii ), in baza caruia B datoreaza firmei A suma de 50.000 ron, devenita scadenta. Intrea frima B si firma C, am aflat ca exista de asemenea incheiat un contract, iar firma C datoreaza firmei B suma de 80.000 ron din care mai este de achitat doar suma de 10,000 ron. Intrebarea care se ridica este daca contractul de cesiune de creanta ce urmeaza a se incheia pentru suma de 10.000 intre A si B cu debitor cedat C, trebuie incheiat in forma autentica sau nu si daca , in acest caz este vorba de o cesionare partiala sau nu.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cesiune contract
anjinsan
Buna Ziua!
Firma A a inchiriat catre firma B un utilaj, pe o perioada de 6 luni. La randul sau firma A, datoreaza firmei C, o suma de bani. Intrebare: poate ... (vezi toată discuția)