avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune de creanta noul cod
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune de creanta noul cod

Buna ziua.
As dori , daca se poate, sa imi oferiti niste lamuriri legate de cesiunea de creanta, asa cum este ea reglementata de noul cod civil, asa ca am sa prezint , pe scurt, situatia de fapt.
Intre firma A si firma B s-a incheiat in mai 2011 un contract de prestari servicii sub semnatura privata ( inchiriere utilaje de constructii ), in baza caruia B datoreaza firmei A suma de 50.000 ron, devenita scadenta. Intrea frima B si firma C, am aflat ca exista de asemenea incheiat un contract, iar firma C datoreaza firmei B suma de 80.000 ron din care mai este de achitat doar suma de 10,000 ron. Intrebarea care se ridica este daca contractul de cesiune de creanta ce urmeaza a se incheia pentru suma de 10.000 intre A si B cu debitor cedat C, trebuie incheiat in forma autentica sau nu si daca , in acest caz este vorba de o cesionare partiala sau nu.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Cesiune contract anjinsan anjinsan Buna Ziua! Firma A a inchiriat catre firma B un utilaj, pe o perioada de 6 luni. La randul sau firma A, datoreaza firmei C, o suma de bani. Intrebare: poate ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creanta versus novatia prin schimbare de debitor iu1ian iu1ian Pe langa diferentele evidente, in sensul ca novatia stinge obligatia, inlocuind-o cu una noua, pe cand cesiunea de creanta transmite obligatia existenta, cu ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creante intre 2 firme ariaint ariaint Buna ziua Firma A datoreaza firmei B 100 RON In acelasi timp firma C datoreaza firmei A 400 RON Intre A si B se incheie un contract de cesiune prin care ... (vezi toată discuția)