avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CESIUNE CONTRACT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CESIUNE CONTRACT

Buna Ziua!
Firma A a inchiriat catre firma B un utilaj, pe o perioada de 6 luni. La randul sau firma A, datoreaza firmei C, o suma de bani. Intrebare: poate firma A sa cesioneze catre firma C chiria pe cele 5 luni, nefacturate inca, astfel incat firma C sa incaseze chiria de la firma B si sa emita si facturile aferente platii chiriei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:20, 24 Februarie 2012
Da.
Intocmiti un contract de cesiune intre cele 3 parti, in care A este cedent, C este cesionar iar B este debitor cedat, unde veti arata valoarea creantei cedate si pretul cesiunii.
De asemenea, B va declara ca a luat la cunostinta si este de acord sa achite pretul inchirierii catre C.
Pretul cesiunii va fi o suma egala cu datoria lu A catre C
Valoarea creantei cedate va fi o suma egala cu valoarea inchirierii.
Multumesc! Dar facturile viitoare pentru chirie cine le va emite: A sau C?
C
A va emite facturile deoarece el este proprietarul bunului dat in chirie.
Cu atit mai mult cu cit daca nu A ar emite facturile, contractul de cesiune creante nu ar mai aveam obiect, deoarece nu ar mai exista creanta intre A si B.

Creanta presupune un contract incheiat intre parteneri si bineinteles facturi.

Cesiunea de creante presupune numai ca A renunta la incasarea sumei pe care B o datoreaza in favoarea lui C, pentru stingerea unei datorii pe care A o are catre C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune creanta dumilor dumilor Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: \" A \" are datorie la \" B \" si \" B \" are datorie la \" C\". 1. cine este creditor cedent, cesionar si creditor ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creante/datorii ContSters109653 ContSters109653 Societatea A are in derulare un contract cu CEC - Cec-ul a finantat cumpararea unui apartament si societatea achita rate la CEC. Societatea (administratorul) ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta rodicaonet rodicaonet BUNA ZIUA TUTUROR ! Ma aflu intr-o situatie ciudata si am ascultat pana acum o multime de pareri si nu am reusit sa trag nici o concluzie.Situatia este ... (vezi toată discuția)