avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Legalizare acte fara original
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Legalizare acte fara original

buna ziua as avea o intrebare, urgent am nevoie de o copie legalizata a unui certificat de casatorie, dar nu am si originalul. Am toate actele doveditoare, certificate de nastere, copii buletin, buletin in original si multe altele care sa dovedeasca tot ce trebuie dar nu am si originalul certificatului de casatorie. exista situatii in care as putea totusi sa cer legalizarea copiei pe care o am? - e nevoie pentru un birou de cadastru care nu se multumeste cu o copie simpla, iar altfel de copie nu pot face rost momentan... si e urgenta
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 18:07, 5 Decembrie 2011
nu se poate legaliza o copie dupa o alta copie
Alta varianta exista? Vreo autoritate care sa puna o stampila care sa ateste ca e o copie reala si nu contrafacuta sau ceva de genul? starea civila? primaria? sau pur si simplu suntem legati de birocratie fara vreo sansa de rezolvare???
Solicitati un duplicat de la starea civila
O copie legalizata presupune ca aveti un original... Ce functionar e vinovat de faptul ca dumneavoastra nu aveti originalul certificatului? Nu inteleg unde e birocratia... Ca cineva e obligat sa respecte o lege asta este...
Incercati sa solicitati un nou certificat de casatorie de la starea civila unde v-ati casatorit. Personal nu as incerca sa pun o stampila de conform cu originalul pe un document pe care nu l-am vazut in original. Daca nu aveti certificatul de casatorie pentru ca v-a fost retras la divort? Atunci altele sunt datele problemei la biroul de cadastru... In cartea de identitate nu scrie care e statutul civil al dvs. Nici in certificatul de nastere... Nu credeti ca exista un motiv pentru care documentele vi se cer intr-o anumita forma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat casatorie pentru inregistrare in bulgaria Stema28 Stema28 Cetatean bulgar casatorit in Romania cu cetatean roman si tata a unui copil nascut in Romania incearca sa inregistreze certificatele casatorie/ nastere in ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat certificat de nastere Elenacristina Elenacristina care sunt pasii de urmat pentru eliberarea unui duplicat al certificatului de nastere si a unui pasaport (care au fost furate) in conditiile in care persoana ... (vezi toată discuția)