avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere art 65 (1) desfiintare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere art 65 (1) desfiintare loc de munca

Buna seara!
va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri:

1. termenul de preaviz de 20 zile lucratoare este de la data comunicarii, de ex. prin posta, este data confirmarii de primire?

2. daca este concediere individuala trebuie anuntat ajofm-ul?
Cel mai recent răspuns: anymaryh , utilizator 19:44, 1 Februarie 2012
caen 4531

am urmatoarea situatie: unui angajat i s-a transmis notificare in data de 30.01.2012 precum ca i se va desface cim conf art 65 1 desfiintare post, incepand cu data de 28.02.2012, preaviz 20 zile lucratoare.Unitatea are 128 angajati. In urma renegocierii ccm (firma a avut inregistrat ccm la nivel national 2007-2010) , in iunie 2011, s-a incheiat un proces verbal prin care reprez. salariatilor si directorul firmei nu au ajuns la un acord de voinţă în ceea ce priveşte încheierea ccm :
- "" legea părţilor nu o va constitui ccm, ci cim care vor cuprinde clauze cu respectarea condiţiilor minimale impuse de legislaţia muncii în vigoare;
- prevederile legale referitoare la drepturile salariaţilor sunt cele prevăzute în cim şi legislaţia muncii în vigoare;
- neîncheierea în formă scrisă a unui ccm la nivel de societate ""

Angajatul respectiv a specificat in notificarea trimisa de societate ca ""a luat la cunostinta de notificare, dar conf ccm la nivel national 42/11.02.2010 art 76 alin 1 solicita 2 salarii compensatorii ""- spune ca a vorbit cu un avocat si asa l-a sfatuit sa faca.

Societatea va fi obligata sa-i plateasca 2 salarii compensatorii, daca nu are ccm la nivel de unitate (asa cum reiese din PV din urma renegocierii) si ca in cim nu este stipulat nimic de salarii compensatorii si nici in RI ?

Se aplica ccm cel care s-a specificat in mesajul postat anterior ca expira in data de 11.02.2012 ?

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : contractul colectiv de munca la nivel de ramura se aplica la activitatea principala (caen 4941 ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii-art.65 alin.1din cm si art.76 din ccm ramura comert Ciontos Emil Ciontos Emil Buna ziua.Doresc sa stiu daca am dreptul la solicitarea celor doua salarii prevazute de art.76 din CCM la nivel de ramura comert in cazul concedierii ... (vezi toată discuția)
Salariul compensator. Rudolf999 Rudolf999 Salut. Noul Contract colectiv de munca de cind este in vigoare ??? si daca este mentionat in contractul colectiv de munca [b]Salariul compensator[/b]. Ma ... (vezi toată discuția)