avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cetatean cu dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cetatean cu dubla cetatenie

Sunt un cetatean cu dubla cetatenie, romana si americana. La plecarea din America am uitat pasaportul romanesc acasa. Ajuns in Romania solicit eliberarea certificatului meu de nastere pe care l-am pierdut . Pot solicita ridicarea certificatului cu pasaportul strain(american)?
Am inteles.
Consider ca aceste discutii sunt folositoare pentru cei care lucreaza in domeniu si nu numai, insa cred ca ar fi potrivit sa deschideti, oricare dintre dvs., un topic asa cum este cel numit Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu , pentru ca si topicul Titlul de calatorie este deschis pentru discutii teoretice, iar impanzirea forumului cu cate un topic pentru fiecare speta mai deosebita nu cred ca ar fi atat de utila cum ar fi concentrarea acestora intr-un topic dedicat problemelor de stare civila.

De acord?
OK
:)
Alex_Munteanu a scris:
Problema pe care o vad eu este ca in certificatul de nastere sunteti cetatean roman, astfel ofiterul de stare civila va poate cere act romanesc.

Poate exista situatia in care persoana nu mai are pasaport romanesc valabil si vrea sa obtina unul (cel vechi e expirat, pierdut, furat). Iar ca sa obtina un pasaport CRDS are nevoie printre altele si de certificatul de nastere.
Ca sa obtii un duplicat al certificatului de nastere trebuie sa faci dovada ca esti titularul documentului, nu iti trebuie neaparat dovada cetateniei romane.
In certificatul de nastere scrie ca esti cetatean roman? Ma cam indoiesc...
Ce te faci atunci cu un copil nascut pe teritoriul Romaniei din parinti cetateni straini? Credeti ca lui nu i se da certificat de nastere? Are copilul cetatenia romana? NU!
Ce-i drept sunt putine cazurile in care cetateni straini mai dau nastere copiilor pe teritoriul Romaniei, mai mult o fac romancele noastre pe teritoriile altor state, deci e de discutat in legatura cu aceste 2 subiecte: cetatenia persoanei si locul unde s-a nascut aceasta...Parerea mea...
NU!. Este necesar un act de identitate ( buletin sau pasaport).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor din spania in romania ionstoica ionstoica copilul are parinti cu cetatenie romana,copilul are numai certificatul de nastere spaniol ce trebuie facut pentru a putea veni toti trei in romania(parintii si ... (vezi toată discuția)
Fiul meu are 21 de ani si vrea sa obtina carte de identitate ... d2011 d2011 Fiul meu are 21 de ani si vrea sa obtina carte de identitate si domiciliul in Romania. Ce trebuie sa faca pentru a obtine prima carte de identitate considerand ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie magdai75 magdai75 Buna ziua. Am o problema si caut rezolvarea, si am dat peste siteul acesta si am zis sa-mi incerc norocul. Sunt o romanca cu dubla cetatenie ... (vezi toată discuția)