avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna angajat la societate comerciala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna angajat la societate comerciala

Buna ziua
In cazul unui salariat care participa la un curs de perfectionare platit de societate , mai beneficiaza de diurna si cheltuieli de transport?

In costul cursului sunt incluse si cheltuielile de cazare si masa.Cat este diurna pe zi in acest caz?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 11:37, 6 Decembrie 2011
In acest caz nu beneficiati de diurna. Cheltuielile de transport vor fi decontate de angajator pe baza documentelor de calatorie.
Multumesc frumos dar puteti sa-mi spuneti unde anume gasesc prevazut faptul ca nu beneficiaza de diurna ?
Conform art. 197(1) din C.M. republicat, daca participarea la cursuri sau stagii de formare profesionala este initiata de angajator, toate cheltuielile ocazionate de acesata participare sunt suportate de angajator. Prin urmare toate costurile: transport, cazare, masa, si alte costuri: suport curs, taxa de participare, taxa de sustinere a examenului de absolvire, etc. le va suporta angajatorul.
Evident daca acest curs se desfasoara in alta localitate decat cea de domiciliu a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formare profesionala iulia53 iulia53 Buna dimineata Am un angajat care dupa o saptamina a fost trimis la curs in strainatate timp de 25de zile., pe aceasta perioada angajatul cum este ... (vezi toată discuția)
Demisie contract cu clauza de formare profesionala catalina87 catalina87 Buna seara, In urma cu 2 luni m-am angajat si am stipulata in cotractul de munca o clauza de formare profesionala de 20.000 de euro. Intre timp am vazut ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)