avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

Daca mi-au aprobat reabilitarea judecatoreasca , mai trebuie ceva act de la judecatorie ca sa scot cazierul curat de la politie.
Cel mai recent răspuns: nobi , utilizator 17:31, 12 Decembrie 2011
Art. 13 din Legea privind cazierul judiciar mentioneaza ca:
(1) Persoanele inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au facut notari provizorii se scot din evidenta daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) faptele pe care le-au savarsit nu mai sunt prevazute de lege ca infractiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsa privativa de libertate de cel mult 3 ani si au trecut 20 de ani de la data ramanerii definitive a condamnarii;
e) au decedat;
f) au fost scoase de sub urmarire, s-a dispus fata de ele incetarea urmaririi penale ori s-a pronuntat o hotarare definitiva de achitare sau de incetare a procesului penal;
g) au executat masura educativa a libertatii supravegheate, a internarii intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical-educativ;
h) a trecut un an de la data aplicarii masurii educative a mustrarii.
(2) In cazul cand in cazierul judiciar al persoanelor prevazute la alin. (1) lit. a) -d) si f) exista si alte mentiuni, se sterg numai mentiunile care impun scoaterea din evidenta.
Depuneti hotararea prin care s-a dispus reabilitarea si solicitati scoaterea din evidenta.
Ma iertati pentru intrebare dar vreau sa stiu cum si in cat timp primesc hotararea , nu stiu cum este procedura , ma anunta prin scrisoare de la judecatorie sau trebuie sa merg eu personal dupa hotarararea de reabilitare?
. Dispune ca dupa ramanerea definitiva a hotararii sa se faca mentiuni despre aceasta pe hotararea prin care s-a pronuntat condamnarea de sub efectul careia s-a admis reabilitarea. Cu recurs in 10 zile de la pronuntare.

Inseamna ca dupa zece zile .
Multumesc.
Nu mai asteptati sa va vina acasa, tot trebuie sa o legalizati, mergeti la arhiva penala a judecatoriei si solicitati hotararea legalizata, apoi mergeti la serviciul caziere cu ccerere de radiere.
Multumesc ! Ma gandeam ca trebuie s a treaca 10 zile de la pronuntare , pana la definitiva.

Alte discuții în legătură

Valabilitatea reglementarilor Cristiandragusan Cristiandragusan 9. Articolul 15 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 15.- (1) Persoanele fizice inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au ... (vezi toată discuția)
Rectificare cazier marius_zvanca marius_zvanca buna ziua! am primit o amenda penala de 1000 ron in urma cu 4 ani.azi am fost sa-mi scot cazierul iar cei de la politie mi-au spus ca e patat si singura ... (vezi toată discuția)
Admitere facultate drept dumutaadrianred dumutaadrianred buna ziua...........am si eu o intrebare...........daca am un dosar penal pe rol si se va termina cu o suspendare in cel mai rau caz.....as putea urma o ... (vezi toată discuția)