avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere facultate drept
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere facultate drept

buna ziua...........am si eu o intrebare...........daca am un dosar penal pe rol si se va termina cu o suspendare in cel mai rau caz.....as putea urma o facultate de drept fara sa am probleme?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: dumutaadrianred , utilizator 09:50, 31 Mai 2011
Facultatea o puteti termina fara absolut nici o problema!
Cred ca doar admiterea in magistratura este conditionata de cazier...
Dreptul de a urma forma de invatamant superior in sistem privat nu este conditionata de cazierul judiciar.Nici in sistemul de stat nu este conditionata,cu exceptia unora-scoli militare,Academia de Politie A.I.Cuza,etc.
E prea de vreme sa te preocup de un viitor profesional prea indepartat, dar citeste Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar si acolo gasesti o solutia:
art. 13:
(1) Persoanele inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au facut notari provizorii se scot din evidenta daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) faptele pe care le-au savarsit nu mai sunt prevazute de lege ca infractiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsa privativa de libertate de cel mult 3 ani si au trecut 20 de ani de la data ramanerii definitive a condamnarii;
e) au decedat;
f) au fost scoase de sub urmarire, s-a dispus fata de ele incetarea urmaririi penale ori s-a pronuntat o hotarare definitiva de achitare sau de incetare a procesului penal;
g) au executat masura educativa a libertatii supravegheate, a internarii intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical-educativ;
h) a trecut un an de la data aplicarii masurii educative a mustrarii.
(2) In cazul cand in cazierul judiciar al persoanelor prevazute la alin. (1) lit. a) -d) si f) exista si alte mentiuni, se sterg numai mentiunile care impun scoaterea din evidenta.
Ceea mai simpla sau firesca este reabilitarea judecatoreasca, regulata la art. 137 C penal. Incep sa invati Dreptul. ca la facultate nu ai nicio problema cu cazierul si prima conditia este sa nu mai faci greselele penale.
dumutaadrianred a scris:

buna ziua...........am si eu o intrebare...........daca am un dosar penal pe rol si se va termina cu o suspendare in cel mai rau caz.....as putea urma o facultate de drept fara sa am probleme?
va multumesc

si daca termin facultatea de drept,voi putea intra in barou...avand in vedere problema cu , cazierul? sau trebuie sa fac reabilitarea?si in cat timp se poate face aceasta ? va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea reglementarilor Cristiandragusan Cristiandragusan 9. Articolul 15 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 15.- (1) Persoanele fizice inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au ... (vezi toată discuția)
Cat timp am cazier daca am fost condamnat cu suspendare? valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna seara daca am o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare pt alcol la volan peste limita legala si mia dat 6 luni cazierul este patat doar astea 6 ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar DCristianC DCristianC Dupa cat timp se sterge cazierul judiciar? Va multumesc! (vezi toată discuția)