buna ziua...........am si eu o intrebare...........daca am un dosar penal pe rol si se va termina cu o suspendare in cel mai rau caz.....as putea urma o facultate de drept fara sa am probleme?
va multumesc
Dreptul de a urma forma de invatamant superior in sistem privat nu este conditionata de cazierul judiciar.Nici in sistemul de stat nu este conditionata,cu exceptia unora-scoli militare,Academia de Politie A.I.Cuza,etc.
E prea de vreme sa te preocup de un viitor profesional prea indepartat, dar citeste Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar si acolo gasesti o solutia:
art. 13:
(1) Persoanele inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au facut notari provizorii se scot din evidenta daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) faptele pe care le-au savarsit nu mai sunt prevazute de lege ca infractiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsa privativa de libertate de cel mult 3 ani si au trecut 20 de ani de la data ramanerii definitive a condamnarii;
e) au decedat;
f) au fost scoase de sub urmarire, s-a dispus fata de ele incetarea urmaririi penale ori s-a pronuntat o hotarare definitiva de achitare sau de incetare a procesului penal;
g) au executat masura educativa a libertatii supravegheate, a internarii intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical-educativ;
h) a trecut un an de la data aplicarii masurii educative a mustrarii.
(2) In cazul cand in cazierul judiciar al persoanelor prevazute la alin. (1) lit. a) -d) si f) exista si alte mentiuni, se sterg numai mentiunile care impun scoaterea din evidenta.
Ceea mai simpla sau firesca este reabilitarea judecatoreasca, regulata la art. 137 C penal. Incep sa invati Dreptul. ca la facultate nu ai nicio problema cu cazierul si prima conditia este sa nu mai faci greselele penale.
buna ziua...........am si eu o intrebare...........daca am un dosar penal pe rol si se va termina cu o suspendare in cel mai rau caz.....as putea urma o facultate de drept fara sa am probleme?
va multumesc
si daca termin facultatea de drept,voi putea intra in barou...avand in vedere problema cu , cazierul? sau trebuie sa fac reabilitarea?si in cat timp se poate face aceasta ? va multumesc