avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat timp am cazier daca am fost condamnat cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat timp am cazier daca am fost condamnat cu suspendare?

Buna seara daca am o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare pt alcol la volan peste limita legala si mia dat 6 luni cazierul este patat doar astea 6 luni?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:32, 6 Iunie 2012
Acesta va ramane "patat" pana la intervenirea reabilitarii
nu, este patat pina la intervenirea unuia dintre cazurile prevazute de lege.

totusi, organele de cercetare penala, armata si serviciile de informatii au acces in continuare la cazier cu toate consemnarile sale chiar daca intre timp a intervenit reabilitarea sau orice alta cauza ce determina eliminarea din cazier a unor fapte penale.
cazierul va apare curat doar fata de "civili".

cazierul se "curata" in urmatoarele cazuri (art 13 din lg 290/2004)

a) faptele pe care le-au savarsit nu mai sunt prevazute de lege ca infractiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsa privativa de libertate de cel mult 3 ani si au trecut 20 de ani de la data ramanerii definitive a condamnarii;
e) au decedat;
f) au fost scoase de sub urmarire, s-a dispus fata de ele incetarea urmaririi penale ori s-a pronuntat o hotarare definitiva de achitare sau de incetare a procesului penal;
g) au executat masura educativa a libertatii supravegheate, a internarii intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical-educativ;
h) a trecut un an de la data aplicarii masurii educative a mustrarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea reglementarilor Cristiandragusan Cristiandragusan 9. Articolul 15 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 15.- (1) Persoanele fizice inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au ... (vezi toată discuția)
Rectificare cazier marius_zvanca marius_zvanca buna ziua! am primit o amenda penala de 1000 ron in urma cu 4 ani.azi am fost sa-mi scot cazierul iar cei de la politie mi-au spus ca e patat si singura ... (vezi toată discuția)
Reabilitare nobi nobi Daca mi-au aprobat reabilitarea judecatoreasca , mai trebuie ceva act de la judecatorie ca sa scot cazierul curat de la politie. (vezi toată discuția)