avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire

Bunaziua!am si eu o nelamurire...am fost citati (societate) pe data de 8 oct la judecatorie pentru litigiu de munca cu termen pe 9,adica maine,cum fac cu intampinarea?merg cu ea maine si o las la registratura sau merg cu ea neinregistrata in instanta?sau cel mai bine sa cer un nou termen pentru pregatirea apararii...cum ma sfatuiti
va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2008
caliman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 8 Octombrie 2008
Conform normelor procedurale, intampinarea se depune cu 5 zile inainte!
Eu v-as sfatui sa cereti termen pentru a va angaja avocat, si, chiar sa va angajati, unul!!!
este vorba despre o persoana care ne-a dat in judecata pentru reconstituirea vechimii in munca,sustinand ca a pierdut cartea demunca si alucrat la noi.dat nu figureaza in nici un stat de plata.si astazi am primit citatia iar maine e termenul.avem la soc un consilier juridic,dar e debutant care ne reprezinta.el a formulat deja intampinarea si copii de pe statele de plata.am citit intampinarea dar la motivarea in drept nu mi s-a parut mie clar.Cum ar trebui motivat in drept /?pe baza a ce rt?si din ce lege?reclamantul si-a intemeiat actiunea pe disp decretul 92 parca privind carnetul deunca
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2008
caliman, utilizator
Suntem intr-un litigiu de munca .... unde, procedura de citare a părţilor se consideră legal îndeplinită dacă se realizează cu cel puţin 24 de ore înainte de termenul de judecată. Prin urmare, intampinare o puteti depune chiar la instanta.

Temeiul de drept al intampinarii este art.115 si urm. C.proc.civ.

multumesc frumos elis.cererea trebuie sa aiba nr de inregistrare de la instanta?sau pur si simplu se depune la dosar cand vine grefierul?
multumesc inca o data si va rog sa imi scuzati intrebarile neprofesionale pentru sunt incepator in ale dreptului
Cererea se poate depune direct la presedintele completului de judecata, dupa apelul partilor si strigarea dosarului.
Este posibil ca reclamantul sa ceara termen de amnare pentru luarea la cunostinta a intampinarii.

Vedeti ca decretul nr.92/1976 prevede o anumita procedura privind reconstituirea vechimii in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire vechime?? alina 84 alina 84 Buna Ziuna!Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat Sun consilier juridic debutant,angajat la o soc .Azi am primit o citatie prin care suntem chemati in ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca minulescu35 minulescu35 cine stabileste vechimea in munca, judacatoria sau tribunalul. De asemenea, care instanrta este competenta, cea de la domiciliul paratului sau alta? va ... (vezi toată discuția)
Cine are competenta materiala in urmatorul caz? glo glo o persoana doreste reconstituirea vechimii in munca pe perioada 1975-1986. a depus cererea de judecata la tribunalul din raza tribunalului unde pirita are ... (vezi toată discuția)