avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare de divort legalizata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare de divort legalizata

Buna ziua,

Am o mare problema cu hotararea de divort. Desi este defininitva si irevocabila, are stampila si semnatura de la Judecatorie, s-a strecurat o greseala in numarul de dosar inscris pe ea. In loc de 2008, au trecut, evident, din greseala,2007, chiar daca in interiorul hotararii apare numarul dosarului si data corecta. Am fost sa mi se rectifice aceasta greseala, insa nu au facut decat sa treaca cu pixul data corecta si sa puna o stampila.
Tot atunci, am mai cerut inca 3 copii legalizate, si nu stiu daca ma pot baza pe acestea. Practic, au facut copii xerox dupa cea initiala, au mai pus inca o data stampila cu definitiv si irevocabil si au semnat, dar nu am pe ele nici un timbru judiciar. Ca sa nu va mai spun, ca rectificarea datei e facuta si pe acele copii tot cu pixul. Efectiv nu ma pot intelege cu acele doamne de la Judecatorie...Chiar un avocat a fost platit de mine sa le scoata, si la fel mi le-a adus si dumnealui. Mi se spune ca asa se face la acea Judecatorie, care nu este in Bucuresti. Am 6 exemplare si sincer nu stiu daca am ce s afac cu ele.
In ianuarie as vrea sa ma recasatoresc, aici, in Bucuresti. Ce pot sa fac daca la Starea Civila nu mi se primesc aceste documente?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: plummy , utilizator 23:42, 9 Octombrie 2008
Daca s-a facut o corectura cu pixul si au stampilat langa este in regula. In mod normal si firesc, fiecare exemplar legalizat are si un timbru, pe langa stapilele de rigoare. Dar se vede clar ca s-a semnat si stampilat direct pe hotarare si nu sunt copii xerox, astfel ca nu cred sa existe vreo problema. Mergeti totusi sa verificati la Starea civila si daca sunt probleme, cumparati timbre judiciare, mergeti inapoi la Judecatorie, exeplicati-le d-nelor problema si rugati-le sa va lipeasca un timbru si sa mai puna o stampila peste timbru. Daca refuza, cereti audienta la Presedintele instantei si faceti putin taraboi pana va rezolva problema.
O cifra gresita, corectata si cu stampila instantei nu cred ca ar trebui sa ridice probleme... dar daca ar ridica probleme, nu s-ar putea face o cerere de indreptare a erorii materiale pe 281 Cpc? Desi parca prea mult taraboi pentru o greseala atat de mica?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie legalizata Vasile Rascanu Vasile Rascanu Scuzati-mi intrebarea, eu o consider stupida, dar asa mi s-a spus de catre un notar acreditat : Copia legalizata a unul ceritificat de divort se face numai la ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)
Sentinþã civilã fãrã semnãtura judecãtorilor BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU Insistent rog colegii de pe forum sa-mi elucideze urmatoarele probleme: - o sentinta civila com unicata partilor nu trebuie sa fie semnata de judecatorii ... (vezi toată discuția)