Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie legalizata la notar dupa hotararea de divort ,se admite la dosarul de casatorie?Va multumesc.
Hotararea se legalizeaza la judecatorie, iar hotararea care ajunge la om, e de fapt o copie, dupa care omul isi face cate copii vrea si legalizeaza cate vrea.
Din pacate gi jane 2 nu ai inteles intrebarea,el nu are decat o copie trasa la xerox dupa hotararea de divort si nu o accepta la Starea civila,voia sa o roage pe fosta sotie sa faca o copie dupa originalul ei si sa o legalizeze la un notar si daca ai va fi acceptata.
Hotararile nu se legalizeaza la notar, ci la judecatorie, aia unde au divortat !
Merge la arhiva civila, programeaza dosarul are numarul pe copia aia si solicita eliberarea unei copii legalizate, are nevoie de cerere- ia un exemplar de la xerox-ul judecatoriei si o completeaza, copia dupa buletin, chitanta care atesta plata taxei de timbru de 5 lei ( astia ii plateste la sectia financiara de care apartine sau la cec daca sta in BUC sectoarele 3, 4, 5.
Ce are fosta sotie, e tot o copie, chiar daca are timbru sec si stampile in original, originale sunt doua, ambele raman la judecatorie- una la arhiva, alta la judecator.
Daca nu intelegeti ceva, puteti cere in continuare lamuriri, insa nu spuneti ca ala care va raspunde n-a inteles.
Imi pare rau,ma gandeam ca nu ai inteles intrebarea nu am zis cu rea intentie,imi cer scuze daca te-am jignit,nu-mi sta in caracter sa jignesc.Problema este ca divortul s-a produs la Barlad si el este la Cluj in acest caz cum trebuie sa procedeze.Mersi tare mult.