avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Hotarare de divort legalizata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Hotarare de divort legalizata

Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie legalizata la notar dupa hotararea de divort ,se admite la dosarul de casatorie?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:05, 23 Iunie 2021
Daca este legalizata, este buna. Sau poate solicita alta la instanta la care s-a judecat.
Hotararea se legalizeaza la judecatorie, iar hotararea care ajunge la om, e de fapt o copie, dupa care omul isi face cate copii vrea si legalizeaza cate vrea.
Din pacate gi jane 2 nu ai inteles intrebarea,el nu are decat o copie trasa la xerox dupa hotararea de divort si nu o accepta la Starea civila,voia sa o roage pe fosta sotie sa faca o copie dupa originalul ei si sa o legalizeze la un notar si daca ai va fi acceptata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
ContSters307192, utilizator
Hotararile nu se legalizeaza la notar, ci la judecatorie, aia unde au divortat !
Merge la arhiva civila, programeaza dosarul are numarul pe copia aia si solicita eliberarea unei copii legalizate, are nevoie de cerere- ia un exemplar de la xerox-ul judecatoriei si o completeaza, copia dupa buletin, chitanta care atesta plata taxei de timbru de 5 lei ( astia ii plateste la sectia financiara de care apartine sau la cec daca sta in BUC sectoarele 3, 4, 5.

Ce are fosta sotie, e tot o copie, chiar daca are timbru sec si stampile in original, originale sunt doua, ambele raman la judecatorie- una la arhiva, alta la judecator.

Daca nu intelegeti ceva, puteti cere in continuare lamuriri, insa nu spuneti ca ala care va raspunde n-a inteles.


Imi pare rau,ma gandeam ca nu ai inteles intrebarea nu am zis cu rea intentie,imi cer scuze daca te-am jignit,nu-mi sta in caracter sa jignesc.Problema este ca divortul s-a produs la Barlad si el este la Cluj in acest caz cum trebuie sa procedeze.Mersi tare mult.

Alte discuții în legătură

Se poate scoate duplicat la sentința de divorț? mama a pierdut originalul, nu mai avem decât copii nelegalizate Ioanaaa07 Ioanaaa07 Mama mea a facut divorțul prin intermediul Judecătoriei sector 6 bucuresti. Din păcate a pierdut originalul si acasa avem doar copii insa nelegalizate. ... (vezi toată discuția)
Hotărâre divorț Sburlan Ion Sburlan Ion De unde pot lua o hotărâre de divorț dacă pe cealaltă am pierdut o?Mulțumesc (vezi toată discuția)
Hotarire de divort lilistiuca lilistiuca in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de ... (vezi toată discuția)