avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Hotarare de divort legalizata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Hotarare de divort legalizata

Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie legalizata la notar dupa hotararea de divort ,se admite la dosarul de casatorie?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 11:49, 19 Decembrie 2024
Buna ziua dacă fosta soție are hotărârea de divorț legalizata și fac o copie după ea o pot folosi sa îmi fac cârtea de identitate
Nu. Trebuie să prezentați sentința în original. Dacă nu aveți timp să solicitați un exemplar la instanță, rugați-o pe fosta soție să vi-o dea pe a ei, și o înapoiați după ce depuneți cererea de eliberare a actului de identitate.
Dacă nu aveți copii minori, puteți să solicitați de la starea civilă un certificat de căsătorie cu mențiunea de divorț, și atunci nu mai trebuie prezentată sentința.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizarea hotaririi de divort evel evel in cit timp se legalizeaza hotarirea de divort? femeia trebuie sa legalizeze hotarirea pt a isi schimba buletinul trebuie sa legalizeze si barbatul hotarirea ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat - xerocopie dupa sentinta gabyelladar gabyelladar mi-a expirat buletinul de identitate nu am originalul hotararei de divort ci doar o copie ,ce trebuie sa fac ? unde pot merg sa mi se puna o stampila sa fie ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)