avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajator-IRU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajator-IRU

E posibil ca intr-un contract individual de munca in dreptul angajatorului persoana juridica sa apara ca reprezentant legal inspectorul de resurse umane? E legal? Trebuie o decizie sau o numire din partea administratorului sau directorului societatii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 8 Octombrie 2008
Daca are o decizie din partea conducerii angajatorului prin care i se atribuie dreptul de a semna contracte individuale de munca, atunci IRU este in masura sa semneze contractele individuale de munca.
am inteles.
as vrea sa mai intreb ceva.
angajatorul si salariatul printr-un act aditional decid sa reduca norma de lucru la 4 ore/zi. ce implica asta? salariul se reduce automat sau trebuie specificat in act ad. acest lucru? CO ramane 21 de zile?
angajatorul vrea ca salariul sa ramana acelasi, dar salariatului sa-i plateasca jumatate. si eu nu prea inteleg logica lui. adica...restul de 4 ore cum le calculezi omului? il treci in Cfp/invoiri? plus ca toate obligatiile vor fi calculate la salariul initial.
nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa!!
Nu este obligatoriu ca odata cu reducerea timpului de lucru, sa fie redus si salariu. Insa in practica asa se procedeaza.
CO in cazul unui c.i.m. cu timp partial este de minim 21de zile lucratoare.

Ceea ce vrea angajatorul nu este legal, desi acest lucru are si un avantaj : la stabilirea pensiei salariatului se va lua in calcul acest salariu.
De fapt angajatorul, vrea ca salariatul sa munceasca 4 ore/zi , salariul sa fie la fel ca si la norma intreaga , dar in realitate sa fie platit numai pentru 4 ore, iar diferenta ramanandu-i angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata motivat sau absenta motivata neplatita cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care ar fi varianta corecta din punct de vedere legal si contabil, pentru un angajator, in urmatoarea situatie : un angajat ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru 1/2 norma pisi@yahoo.com pisi@yahoo.com De cate zile de concediu beneficiaza o persoana angajata cu 1/2 norma? (vezi toată discuția)
În cazul in care o persoana vine la munca si dupa 1 ora invoca ... S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 În cazul in care o persoana vine la munca si dupa 1 ora invoca motive personale sau medicale si doreste sa plece, cum este pontat? In contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)