Am si eu o nelamurire: in 2005 am intrat in concediu crestere copil pt 2 ani.Dupa cate stiu eu, acea perioada de 2 ani reprezinta un stagiu de cotizare la sanatate pensii si somaj. Actualmente sunt in somaj, dar in stagiul de cotizare de la Bucuresti nu figurez si cu cei 2 ani, ci doar cu o suspendare a contractului de munca, astfel ca stagiul meu de cotizare se micsoreaza de la 7 ani(ii includ si pe cei 2 ani) la 5. Trebuia sa faca angajatorul din acea perioada ceva anume, sau trebuia sa fac eu?
Nu stiu daca m-am exprimat cerent si corect, dar as dori tare mult sa primesc lamuriri, pentru ca daca pot remedia cumva aceasta situatie, as dori sa o fac.
multumesc.
Potrivit OUG nr.148/2005 , in vigoare de la 01.01.2006, perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor pentru pensie. nu si pentru somaj.
Vechime in munca
bursucica
Buna ziua!
As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)