avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil 2 ani

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire: in 2005 am intrat in concediu crestere copil pt 2 ani.Dupa cate stiu eu, acea perioada de 2 ani reprezinta un stagiu de cotizare la sanatate pensii si somaj. Actualmente sunt in somaj, dar in stagiul de cotizare de la Bucuresti nu figurez si cu cei 2 ani, ci doar cu o suspendare a contractului de munca, astfel ca stagiul meu de cotizare se micsoreaza de la 7 ani(ii includ si pe cei 2 ani) la 5. Trebuia sa faca angajatorul din acea perioada ceva anume, sau trebuia sa fac eu?
Nu stiu daca m-am exprimat cerent si corect, dar as dori tare mult sa primesc lamuriri, pentru ca daca pot remedia cumva aceasta situatie, as dori sa o fac.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 6 Decembrie 2011
Potrivit OUG nr.148/2005 , in vigoare de la 01.01.2006, perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor pentru pensie. nu si pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj si impozitare plati compensatorii guiualina guiualina Buna ziua! In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, dar fara plata indemnizatiei, pt. ca am ales varianta ... (vezi toată discuția)
Cine plateste la fondul de pensie? aleks_ro@yahoo.com aleks_ro@yahoo.com As dori sa stiu cine imi plateste la fondul de pensie daca am intrat in cei 2 ani de crestere copil.eu?statul?unde am lucrat? (vezi toată discuția)