avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum trebuie sa procedez dupa ce am nascut?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum trebuie sa procedez dupa ce am nascut?

Buna ziua! Am si eu o nelamurire.. Am nascut pe data de 16 noiembrie 2011, concediu de maternitate era pana la sfarsitul lunii noiembrie, sunt angajata cu carte de munca de 3 ani. Cum trebuie sa procedez acum pentru a obtine indemnizatia pentru cresterea copilului? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AvramescuGeorgiana , utilizator 16:49, 11 Decembrie 2011
1. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an (sau 2 ani, depinde ce varianta alegeti), conform art.51(1), lit.a) din Codul muncii.
- Solicitati suspendarea CIM cu data zilei urmatoare terminarii concediului de maternitate.
- Aveti termen de 60 de zile de la data incetarii concediului de maternitate sa depuneti actele pentru CCC la Primarie.

2. Mergeti la primarie sa luati lista cu actele necesare.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru crestere copil MateiLuiza MateiLuiza Buna ziua! Decizia de suspendare a contractului de munca pentru a intra in concediul de crestere copil poate fi eliberata de angajator inaintea terminarii ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca maternitate simona_iunie simona_iunie Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este momentul in care se suspenda la ITM contractul de munca al unie angajate aflata in maternitate: imediat ce primeste ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dupa incetarea contractului de munca pe perioada determinata ancaolari ancaolari Buna ziua Sunt angajata cu Contract de munca pe perioada determinata pentru 29 luni (03.06.2014 - 21.11.2015) si sunt insarcinata in 19 ... (vezi toată discuția)