avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitie imobiliara

Buna ziua,

Revin cu o intrebare catre Dumneavoastra.
Sunt in situatia achizitiei unui imobil, printr-un contract de vanzare-cumparare (nu mai facem antecontract) cu plata in 2 rate egale.
Se va declara valoarea integrala a imobilului in actele notariale.
Problema, sa zicem asa, este faptul ca eu nu cumpar de la proprietar, proprietarul fiind plecat din tara de ceva vreme. Voi cumpara de la o ruda prin alianta a proprietarului (fost sot), in baza unei procuri notariale. aceasta procura notariala dateaza din 2005. Am inteles ca se va verifica la notariat, valabilitatea acesteia, exista totusi vreun risc din partea mea?

Contractul se face la notarul agreat de proprietar.
Trebuie sa fiu atent, sa introduc vreo clauza speciala?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: raoul26 , utilizator 17:00, 6 Decembrie 2011
Daca dv sunteti cumparatorul, (dati banii) este normal si uzual sa mergeti la un notar ales de dv, care sa va reprezinte dv. interesele.
asa este, insa notarul meu este indisponibil.
totusi, cum pot fi linistit in privinta acelei procuri notariale.
el o are din 2005, si eu practic cumpar apartamentul de la el.
daca proprietara a decedat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament in constructie Cuvunu Cuvunu Buna ziua, Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator pers fizica ptr un apartament in faza de constructie, imobilul este la rosu momentan, termenul de ... (vezi toată discuția)
Antecontract achizitie imobil Cmihai7 Cmihai7 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament. In cazul de fata proprietarul este o banca - acestia l-au dobandit prin dare in plata. Vanzatorul (banca) ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)