avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contract de schimb imobil-auto
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contract de schimb imobil-auto

Buna ziua,
Am o intrebare: Am vazut ca exista contractul de schimb. Doresc sa evit momentan costurile inutile cu cadastru etc (contract de vanzare-cump) si incerc prin bunica mea sa fac un contract de schimb auto plus diferenta pentru un imobil. Am vazut ca exista asa ceva. Este posibil. Este nevoie de cadastru la contractul de schimb. bunica are contract de Vanyare-C pe imobil din 1974 prin notariat.
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 18:26, 7 Decembrie 2011
La autentificarea oricărui act de înstrăinare( contract de vânzare-cumpărare, donaţie, schimb, întreţinere,etc) notarul public va solicita părţilor actul doveditor al dreptului de proprietate, documentaţia cadastrală, extrasul pentru autentificare , certificatul fiscal.
În concluzie , este necesar să existe documentaţie cadastrală şi dreptul de proprietate asupra imobilului să fie înscris în cartea funciară.
Încheierea actului notarial presupune următoarele tarife: onorariu notarial, impozit( mai puţin în cazul donaţiei în cazul dumneavoastră), taxe OCPI .
Avizarea documentaţiei cadastrale şi intabularea în cartea funciară presupune un tarif OCPI de 120 lei.În cazul în care actul dumneavoastră este transcris în registrul de transcripţiuni şi inscripţiuni tariful este o lei.
În aceste condiţii rămân doar onorariile persoanelor fizice autorizate , persoane cu care puteţi negocia şi din fericire aveţi de unde alege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie contract v-c de la cadastru sasa23 sasa23 Buna,pentru a obtine o copie la un ctr de vanzare cumparare oficiul cadastru poate emite aceast act in baza unei cereri,va rog? (vezi toată discuția)
Intabulare refuzata iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)
Donatie casa marcovicicatalina marcovicicatalina mama mea vrea sa imi faca mie fiica,unica mostenitoare, donatie casa avand certificatul de mostenitor.ce acte ii trebuiesc? (vezi toată discuția)