Buna ziua,
Am o intrebare: Am vazut ca exista contractul de schimb. Doresc sa evit momentan costurile inutile cu cadastru etc (contract de vanzare-cump) si incerc prin bunica mea sa fac un contract de schimb auto plus diferenta pentru un imobil. Am vazut ca exista asa ceva. Este posibil. Este nevoie de cadastru la contractul de schimb. bunica are contract de Vanyare-C pe imobil din 1974 prin notariat.
La autentificarea oricărui act de înstrăinare( contract de vânzare-cumpărare, donaţie, schimb, întreţinere,etc) notarul public va solicita părţilor actul doveditor al dreptului de proprietate, documentaţia cadastrală, extrasul pentru autentificare , certificatul fiscal.
În concluzie , este necesar să existe documentaţie cadastrală şi dreptul de proprietate asupra imobilului să fie înscris în cartea funciară.
Încheierea actului notarial presupune următoarele tarife: onorariu notarial, impozit( mai puţin în cazul donaţiei în cazul dumneavoastră), taxe OCPI .
Avizarea documentaţiei cadastrale şi intabularea în cartea funciară presupune un tarif OCPI de 120 lei.În cazul în care actul dumneavoastră este transcris în registrul de transcripţiuni şi inscripţiuni tariful este o lei.
În aceste condiţii rămân doar onorariile persoanelor fizice autorizate , persoane cu care puteţi negocia şi din fericire aveţi de unde alege.