avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termene de prescriptie in materie contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termene de prescriptie in materie contraventionala

care este actul normativ prin care se stipuleaza ca daca nu ai primit procesul verbal de contraventie in termen de 30 zile se declara nul.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 6 Decembrie 2011
Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
(OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor)

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.v. nesemnat peugen68 peugen68 Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat ... (vezi toată discuția)
Termenele de prescriptie prevazute de og nr. 2/2001 Canon01 Canon01 in cazul unei amenyi la regimul circulatiei existenta la primarie care este termenul de prescriptie conform Ordonantei 2 -2000 ? (vezi toată discuția)
Amenzile contraventionale se prescriu? POPESCU CRISTIAN COSTEL POPESCU CRISTIAN COSTEL VA ROG SA-MI SPUNETI DACA AMENZILE ADMINISTRATIVE (CIRCULATIE, PRIMARIE ) SE MAI PRESCRIU, SI DACA DA, DUPA CIT TIMP SI CUM SE PROCEDEAZA PENTRU ACEST ... (vezi toată discuția)