avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PLATITOR VS NEPLATITOR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PLATITOR VS NEPLATITOR

Eu, firma platitoare de TVA cumpar un produs de la o firma neplatitoare de TVA cu 9 lei/buc. Eu il vand ulterior cu 10 lei. E corect? Sau la cei 9 lei eu trebuie sa pun un adaos sa zicem 1% si apoi sa calculez tva-ul? Adica sa rezulte un pret final de 11 lei.
Va rog mult ajutati-ma ca nu ma mai descurc. Cum e corect contabil si fiscal......Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:52, 6 Decembrie 2011
Buna seara!

La pretul de achizitie, stabiiliti si calculati adaosul comercial, apoi adaugati cota de 24 % - TVA.

Adica la 9 lei , adaosul de 1% este 0,09 lei. Pretul de vanzare fara TVA este 9,09 lei. Se adauga TVA 24%, adica 2,18 lei. Iar pretul de vanzare al produsului este 11,27 lei.
Multumesc mult de tot! Nu stiu ce m-as face fara Avocatnet si toata comunitatea care sprijina acest atat de minunat proiect! Tare mi-as dori sa trecem la fapte cu adevarat mari, in impunerea legislatiei sa fim luati in seama si sa putem deveni un forum decizional.
Inca o data multumesc din suflet.
Si dvs. o seara buna.
Cu mare placere, @veratiti. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea pretului unui produs. manoci manoci Buna ziua Dorim sa deschidem un magazin mixt, dar nu stiu corect cum trebuie sa calculez pretul sfarsit al unei produs. Cum trebuie sa calculez TVA-ul, ... (vezi toată discuția)
Inventar georgy_23 georgy_23 Cand s-a majorat tva-ul nu s-a facut inventar pt a mari toate preturile k noul tva(la un magazin alimentar).Acum la plecarea mea s-a facut inventar si am iesit ... (vezi toată discuția)
Probleme fiscalitate- pa Luy20 Luy20 Buna ziua. Nu stiu cum se caluleaza PA pentru aceste aplicatii. 1.Societatea comercială X produce şi vinde societăţii Y 150.000 sticle de coniac a 0,5 ... (vezi toată discuția)