Eu, firma platitoare de TVA cumpar un produs de la o firma neplatitoare de TVA cu 9 lei/buc. Eu il vand ulterior cu 10 lei. E corect? Sau la cei 9 lei eu trebuie sa pun un adaos sa zicem 1% si apoi sa calculez tva-ul? Adica sa rezulte un pret final de 11 lei.
Va rog mult ajutati-ma ca nu ma mai descurc. Cum e corect contabil si fiscal......Va multumesc anticipat!
La pretul de achizitie, stabiiliti si calculati adaosul comercial, apoi adaugati cota de 24 % - TVA.
Adica la 9 lei , adaosul de 1% este 0,09 lei. Pretul de vanzare fara TVA este 9,09 lei. Se adauga TVA 24%, adica 2,18 lei. Iar pretul de vanzare al produsului este 11,27 lei.
Multumesc mult de tot! Nu stiu ce m-as face fara Avocatnet si toata comunitatea care sprijina acest atat de minunat proiect! Tare mi-as dori sa trecem la fapte cu adevarat mari, in impunerea legislatiei sa fim luati in seama si sa putem deveni un forum decizional.
Inca o data multumesc din suflet.
Si dvs. o seara buna.
Inventar
georgy_23
Cand s-a majorat tva-ul nu s-a facut inventar pt a mari toate preturile k noul tva(la un magazin alimentar).Acum la plecarea mea s-a facut inventar si am iesit ... (vezi toată discuția)