In urma unui proces intins pe o perioada de aproximativ un an jumatate, in urma conducerii pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice, un prieten foarte bun a primit sentinta de un an de inchisoare cu suspendare si din cate am inteles i s-a suspendat si dreptul de a conduce tot pentru un an. El a plecat din tara, s-a stabilit in strainatate si a obtinut permis de conducere categoria B intr-un stat membru fondator al UE. Dupa ce a trecut mai bine de un an de la ramanerea definitiva a hotararii, s-a intors in tara si ar vrea sa stie daca acum dupa ce si-a ispasit pedeapsa poate conduce pe teritoriul Romaniei cu acel permis. A spus ca nu doreste sa-l preschimbe deoarece are resedinta in acea tara si este valabil inca 10 ani. In urma unei petitii pe care a depus-o aici la Politia Rutiera a primit un raspuns tipic politienesc de genul:"Conditiile obtinerii unui nou permis de conducere atunci cand cel curent este anulat sunt precizate la art 116 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, iar pentru mai multe informatii va recomandam sa va adresati autoritatii competente.". Acestea sunt competentele institutiilor din Romania dar nu vreau sa deviez de la subiect. Intrebarea este daca poate conduce cu acel permis categ. B pentru ca unul nou in Romania banuiesc ca nu poate obtine...iar legea europeana cred ca interzice detinerea a doua permise de conducere in Uniunea Europeana....nu?
Avand in vedere ca aveti rezidenta in alta tara si permisul pe care iol folositi in Romania nu este eliberat de politia Romana nu va impiedica nimeni si nimic sa-l folositi.
Permis anulat
aadrian74
Bună,poate nu ştiu eu unde să caut dar am am mai încercat să aflu rasp la întreb cum pot recupera dreptul de a conduce in românia cu un permis dobândit ... (vezi toată discuția)