avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce mai pot Face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce mai pot Face?

Buna seara,
Revin cu o probleme inca nesolutionata de catre mine.
Pe scurt, am hotarare definitiva si irevocabila pentru salarii restante si plati compensatorii din iunie2010. Parati in cauza 3 persoane juridice in ordine ierarhica, sucursala, societate mama, institutie a statului in a carei coordonare si administrare eram.
M-am adresat in scris si telefonic unui dintre parati si anume - Institutiei statului care are in coordonare si administrare activele statului - pentru punerea in executare a hotararii.
Raspuns - nu se poate sunt acte normative ce prevad ca drepturiel banesti castigate in instanta se esaloneaza.
Am explicat si aratat cu text de lege ca sucursala si respectiv societatea mama, au functionat numai din venituri proprii si nu am fost niciodata bugetari si ca exista o grava confuzie.
Acum intreb - pentru cunoscatori - mai pot face ceva?cui ar trebui sa ma adresez? si sa nu spuneti la executor pentru ca exista H.G. care mentioneaza ca executarile silite pentru aceasta institutie sunt nule de drept.
Mai pot bate la vreo usa? Va rog.....orice indiciu e binevenit.
Cel mai recent răspuns: raluca30 , utilizator 14:13, 7 Decembrie 2011
1. Punerea in executarea a unor hotarari judecatoresti se face prin intermediul executorilor judecatoresti ...

2. Care este acea HG care pevede nulitatea executari facute prin intermediul executorilor judecatoresti , asa cum spuneti dvs? ...:-/

3. OUG nr. 71/2009 se refera plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

4. Incepand cu data de 8 iunie 2011 a intrat in vigoare modificarea adusa prin Legea nr. 92/2011 Ordonantei Guvernului nr. 22/2002 privind executarea obligatiilor de plata ale institutiilor publice stabilite prin titluri executorii. Potrivit reglementarii mentionate, se interzice in mod expres achitarea creantelor stabilite prin titluri executorii in sarcina institutiilor publice din sumele destinate potrivit bugetului aprobat pentru acoperirea cheltuielilor de organizare si functionare, inclusiv a celor de personal, in scopul indeplinirii atributiilor si obiectivelor pentru care au fost infiintate.
Multumesc pentru raspunsuri.
OUG nr.71/2009 la art.1, alin.2 "n cursul termenelor prevazute la alin. (1) si (1^1) orice procedura de executare silita se suspenda de drept. "
Cu scuzele de rigoare nu era vorba de nulitate ci de suspendarea executarii.
Credeti ca am sanse daca apelez la executor dat fiind textul mentionat mai sus.
Inca un amanunt. OUG 71/2009 se refera plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, iar la art.1 alin 4 prevede ca "In intelesul prezentei ordonante de urgenta, prin sectorul bugetar se intelege autoritatile si institutiile publice...." iar fostul meu angajator nu se regaseste in nici o varianta.
Era o R.A. infiintata in baza unei H.G. si avea si un statut sa-i spunem mai special, dar niciodata bugetari, veniturile erau venituri proprii, fara subventii sau alte ajutoare de la stat.
Cred ca pentru a intelege statutul acestei regii ar trebui sa scriu "o poveste" si nu prea este posibil.
Daca ar fi si o alta varianta de contact cu dumneavostra - freelis - ar fi mai usor .

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale marianavacaru marianavacaru Care este ultimul act normativ care reglementeaza acordarea unor drepturi salariale cistigate printr-o hotarire judecatoreasca ? (vezi toată discuția)
Oug 18/2010 kormi kormi Buna ziua! Prin OUG. 18/2010, privind executarea hotararilor judecatoresti avand ca obiect drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului ... (vezi toată discuția)
Plata unor sume prevazute in titluri executorii LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua . Am o nelamurire si ma gandeam ca , poate ma puteti ajuta dumneavoastra , in legatura cu H.G. 1012 din 11.11.2014 , privind plata unor sume ... (vezi toată discuția)