avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie/ Stimulent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie/ Stimulent

Buna ziua! Sunt o viitoare mamica, cadru didactic cu 15 ani vechime neintrerupta si daca toate vor merge bine voi naste la mijlocul lunii mai. Am dreptul la concediu post natal de 42 de zile (pana la finele lunii iunie), dupa care orice cadru didactic poate intra in concediu de odihna. As vrea sa ma reintorc la servici la inceputul lunii septembrie si sa beneficiez de stimulant. Daca as beneficia de indemnizatie, macar o luna, as putea lua suplimentul doi ani sau pot intra direct din concediu post natal, in concediu de odihna plus timulent pentru o perioada de 2 ani sau 1 an Cam complicat!! Ce variante as avea? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinasc , utilizator 20:44, 7 Decembrie 2011
Dupa cele 42 de zile de postnatal , intrati in CCC si la sfarsitul lunii august depuneti cerere de reluare a activitatii ... la solicitarea indemnizatiei pentru CCC bifati optiunea de 1 an ...

OUG nr.111/2010, art.7(1) : Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

Multumesc pentru raspuns! Deci Legea trebuie citita cu froarte mare atentie! O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil /concediu de maternitate simonadum simonadum Buna ziua,trebuie sa nasc in decembrie 2012,sunt angajata din luna mai 2012;sotul meu este angajat la firma din anul 2010;ne gandim sa intre el in concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie, calcul indemnizatie s.a. ContSters119266 ContSters119266 Buna ziua. Am un copil nascut in 26 oct 2011. Am revenit la lucru in 01. 07.2012, deci teoretic as beneficia de stimulentul de insertie pana in oct. 2013, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal + concediu lauzie Minodora_Vlad Minodora_Vlad Buna seara...sunt insarcinata si data probabila a nasterii este pe 21 martie si as vrea sa intru de acum in concediu prenatal...ma intereseaza sa stiu daca ... (vezi toată discuția)