avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrari chitante vechi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrari chitante vechi

Buna ziua!
Din diverse motive, pe care nu pe pot spune aici, am adunat un numar considerabil de chitante (plati furnizori), care au fost taiate in cursul acestui an. Nu au fost inregistrate in registrul de casa, inca.
Intrebarea mea este: aceste chitante trebuiesc inregistrate obligatoriu pana la finele acestui an, sau le pot inregistra si dupa ianuarie 2012? :help:
Cel mai recent răspuns: carmelalita , utilizator 13:12, 7 Decembrie 2011
Inregistrarile in contabilitate se fac in ordine cronologica.
Nu va putem da un raspuns ca ar fi corect sau incorect sa le inregistrati in dec sau in 2012,deoarece in oricare dintre ce le 2 situatii ar fi incorect.
Riscurile oricum vi le-ati asumat prin neinregistrare la timp a respectivelor chitante.
Cu mentiunea (repet ce a spus "simonaoprica") ca inregistrarile in contabilitate se efectueaza in ordine cronologica, le puteti inregistra pe decembrie, avand in vedere ca urmeaza inventarierea (contul de furnizori) si bilantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru conventia civila se depune declaratia 205? ndan57 ndan57 am si eu o intrebare, ptr. conventie civila se depune decl. 205!!?? si pana la ce data?, pe site-ul min. de finante inca nu a aparut ptr. 2009, si o alta ... (vezi toată discuția)
Registru inventar fundatie lorella lorella Am cautat si n-am gasit niciun act normativ care sa oblige o fundatie sa aiba registru- inventar, si/ sau registru jurnal, desi mi se pare normal, atat timp ... (vezi toată discuția)
Reglare sold cont 401 mariuscalina mariuscalina Incepand cu 01 ianuarie am preluat contabilitatea unei firme de la un alt contabil cu urmatoarea\"problema\": - diferente intre soldul creditor al contului ... (vezi toată discuția)