avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sume prea mari cerute de vecini pentru racordarea la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sume prea mari cerute de vecini pentru racordarea la coloana de gaze

Buna ziua, am si eu o intrebare , o sa fiu cat mai scurt ; locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, teava de gaze care este pe holul blocului a fost montata astfel; primul a tras teava de la parter pana la etajul 2 al doil-ea de la 2 la etajul 8,[care intre timp s-a mutat] iar ultimul de la 8 pana la etajul 10 fiindu-mi astfel vecin .Toti 3 vecini i-mi cer mie cate 150 de euro fiecare, ca sa ma pot racorda la teava avand in vedere ca sunt cam printre ultimii din bloc care doreste sa-si puna gaze[ au mai ramas 4 apartamente fara gaze] iar la toti care au trecut pe la ei leau cerut in jur de 100 de euro.Intrebarea mea este au dreptul sa-mi ceara bani asa din 'burta' de la ei fara sa-mi arate si mie o factura sa vad si eu care au fost costurile?Si de ce trebuie sai mai dau bani la vecinul de la 8 care tocmai s-a mutat? Si de ce trebuie sa le dau la toti 3 bani cand eu locuiesc la etajul 10?Normal nu trebuie dat doar la ultimul care a tras teava la etajul meu?Cum se calculeaza costurile?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:03, 7 Decembrie 2011
Firma care va face lucrarea de gaze cunoaste din evidentele regiei de distributie a gazelor, suma exacta care trebuie platita fiecarui ,, proprietar de teava''. Sa va faca ei o lista cu fiecare apartament si suma corespunzatoare,iar dvs. cand sunati la o usa sa aveti exact banutii pregatiti, daca comenteaza spuneti ca aceasta suma a fost calculata de la firma. Incepeti cu apartamentele in care stiti sigur ca o sa obtineti semnatura fara carcoteala. Proprietarilor carcotasi le aratati cati bani ati platit la bunii lor vecini iar in principiu suma ar trebui sa fie egala.
Nu mai faceti discutii inutile pe scara blocului pentru ca riscati sa va faceti dusmani multi. Fiti ,,vulpoi batran'', interesul dvs. este sa obtineti acordul de acces si sa va puneti centrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racord gaze aariam_a aariam_a Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Locuiesc la bloc la etajul 2 si vreau sa ma racordez la gaze, teava de gaze ... (vezi toată discuția)
Legarea la teava de gaz comuna - problema! dikdon dikdon Buna ziua, Am un apartament intr-o zona centrala din Arad. Exista deja o teava de gaz in curtea unde se afla si imoblilul meu si vreau sa ma racordez si eu. ... (vezi toată discuția)
Teava de gaze birtu birtu Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o situatie locativa. Locuiesc intr-un bloc racordat la reteaua de termoficare. Unul dintre vecini a tras teava ... (vezi toată discuția)