avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia ce aplica daca sunt 2 hotarari potrivnice?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia ce aplica daca sunt 2 hotarari potrivnice?

In 2007 mi-a fost suspendat permisul pt.depasire pe linie continuua in orasul Stefanesti jud Arges.am facut contestatie pe care am depus-o la pol.Stefanesti.am solicitat prelungirea dovezii in baza plangerii si ei m-au trimis la pol.rutiera |Pitesti.aici m-au pus sa mai depun plangerea a doua oara pt a se elibera dovada.In intanta au asujns asadar 2 dosare pt.acelasi PV.pe cel cu politia Pitesti l-am pierdut iar pe cel cu politia Stefanesti l-am castigat.in 15.10.2011 mi s-a retinut permisul pt o alta fapta,am facut contestatiesi m-am dus cu certificatul de grefa la politie pt a-mi ridica permisul.Aici mi s-a comunicat ca in baza procesului pe care l-am pierdut acum 3 ani voi avea permisul suspendat si nu au vrut sa mai elibereze permisul.le-am aratat pe internet ca mai exista o solutie prin care se anuleaza PV dar ei nu vor sa tina cont de ea.||Mentionez ca ei m-au pus sa depun contestatie si a doua oara si sunt trimise catre judecatorie de politie nu de mine.In acest caz ce mai poate fi facut?dosarul in care am pierdut are data de solutionare 4.01.2008 iar celalalt 16.06.2008.este legal sa-mi retina permisul plus bonusul de 30 zile?
Cel mai recent răspuns: mihaela.ciuca , utilizator 18:18, 8 Decembrie 2011
Cam da avand in vedere ca prima instanta a pronuntat o hotarare care a intrat in puterea de lucru judecat.
Teoretic, orice alta hotarare data dupa nu ar putea sa fie altfel.
Bonusul de 30 de zile este legal pt ca nu ati depus permisul in termenul legal dupa respingerea contestatiei. Cea de a doua hotarare judecatoreasca devine nula de vreme ce era deja o hotarare emisa in aceeasi cauza. E bine sa va angajati un avocat si sa deschideti un proces impotriva politistului care v-a obligat sa depuneti o contestatie si la Pitesti.
agentul respectiv nu mai lucreaza in politie si mi s-a comunicat "ca era o proasta Carmen si a fost data afara din politie"
Adrian.Tudor a scris:

Bonusul de 30 de zile este legal pt ca nu ati depus permisul in termenul legal dupa respingerea contestatiei. Cea de a doua hotarare judecatoreasca devine nula de vreme ce era deja o hotarare emisa in aceeasi cauza. E bine sa va angajati un avocat si sa deschideti un proces impotriva politistului care v-a obligat sa depuneti o contestatie si la Pitesti.

Chiar daca politistul l-a obligat sa deschida un alt dosar, cele doua trebuiau sa fie conexate.
Obligarea de care faceti vorbire nu exista.
Nicio instanta necompetenta nu poate solutiona vreo cauza.
Este posibil ca localitatea Stefanesti sa fie in raza judecatoriei Pitesti si de asta i s-a spus sa depuna plangerea acolo.
Plangerea se depune la instanta si nu la organul de politie.
Chiar daca ar angaja un avocat nu ar face decat sa cheltuie niste bani si sa rezolve nimic.
mihaela.ciuca a scris:

agentul respectiv nu mai lucreaza in politie si mi s-a comunicat "ca era o proasta Carmen si a fost data afara din politie"

Acea "proasta" de care ziceti va indrumat corect.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor, va rog: ridicare permis, certificat grefa, inceperea up AlexDragos AlexDragos Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Unui prieten i-a fost retinut permisul de conducere pentru o contraventie. Ulterior a facut contestatie, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Prelungire perioada suspendare cu inca 30 zile contravenientu contravenientu Buna dimineata, Am depus in martie 2013 o contestatie a unui proces verbal, fond pierdut. A pel pierdut la data de 22 noiembrie. Hotararea s-a comunicat ... (vezi toată discuția)