avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se pedepseste tentativa de furt in acest caz?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se pedepseste tentativa de furt in acest caz?

2 baieti au fost prinsi in timp ce vroiau sa fure dintrun camion niste motorina,cand incercau sa desfaca acolo la rezervor alarmele masini au inceput sa sune iar acestia au fugit,in zona se afla o patrula de politie care sau luat dupa ei si iau prins la ceva distanta de masina pe care vroiau sa o sparga odata cu ei au retinut si masina cu care se deplasau ei ce li se poate intampla in cazul asta sau ce as puteau eu sa fac sa i ajut toata treaba asta se desfasura in suedia
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
Liviu Popa, Alte profesii
In cazul de fata, celor 2 le poate fi aplicata legea penala romana in baza principiului personalitatii daca sunt cetateni romani sau neavand nicio cetatenie, au domiciliul in tara. Acestia vor fi sanctionati pentru tentativa de furt calificat in baza art. 209 alin. (1) lit. a, urmand a li se aplica o pedeapsa concreta intre 1.5 - 7.5 ani de inchisoare.
poate mar ajuta mai mult daca as citi continutul la acest articol mi se pare prea mare pedeapsa dar cred ca esti de competenta daca teai hotarat sami raspunzi ms pt informatie
Art. 209
Furtul calificat

Furtul săvârşit în următoarele împrejurări:

a) de două sau mai multe persoane împreună;
b) de o persoană având asupra sa o armă sau o substanţă narcotică;
c) de către o persoană mascată, deghizată sau travestită;
d) asupra unei persoane aflate în imposibilitate de a-şi exprima voinţa sau de a se apăra;
e) într-un loc public;
f) într-un mijloc de transport în comun;
g) în timpul nopţii;
h) în timpul unei calamităţi;
i) prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase,

se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani.

Iar acest articol va fi coroborat cu art. 21 in privinta regimului sanctionator deoarece in cazul de fata este vorba de o tentativa.
Art. 21
Pedepsirea tentativei

Tentativa se pedepseşte numai când legea prevede expres aceasta.

Tentativa se sancţionează cu o pedeapsă cuprinsă între jumătatea minimului şi jumătatea maximului prevăzute de lege pentru infracţiunea consumată, fără ca minimul să fie mai mic decât minimul general al pedepsei. În cazul când pedeapsa prevăzută de lege este detenţiunea pe viaţă, se aplică pedeapsa închisorii de la 10 la 25 de ani.

Sunt de parere ca legea care se aplica e cea suedeza, nicidecum a noastra pt ca acolo au savarsit infractiunea. Luati legatura cu un avocat acolo. Ei sunt arestati in Suedia ?
da in suedia nici eu nu cred ca se va aplica legea romaneasca sau ceva de genu asta pt ca ei au alte legi iar suedia nu e o tara cu legi asa de aspre si cred ca se va tine cont si de faptu ca sunt cetateni romani si plus deasta nu au mai savarsit asemenea fapte niciodata deci ar fi la prima abatere.Va multumesc pt sfaturi si astept in continuare pareri stima

Alte discuții în legătură

Tentativa de furt GeaMbo GeaMbo Cum se pedepseste o tentativa de furt daca doi minori vroiau sa fure 2 stergatoare la o masina si iau prins niste locatari dintrun bloc si au chemat politia au ... (vezi toată discuția)
Furt cablu nelu1976 nelu1976 ce pedeapsa poate lua un individ care a fost prins furand cablu ....?mentionez ca mai avea si 1 an suspendare pentru tentativa de furt si era in perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Furt de benzina,pentru prima data ,urgent va rog astept un raspuns ,imi pierd controlul ContSters128371 ContSters128371 dar nu inteleg de ce cei de la politie au spus a doua zi,ca nu este necesar avocat si sa stea linistit ca in cel mai rau caz va primi amenda,deci nici macar ... (vezi toată discuția)