Buna ziua,
Acum un an ne-am construit o casa si toate cheltuielile privind utilitatile si drumul le-am suportat noi si ceilalti locatari, mai putin unul. Acum 3 luni s-au facut lucrari pt canalizare pt toata lumea inclusiv pt vecinul sucit. Acesta din urma si-a pus mai apoi un pic de pietris in fata casei sale si si-a scos masina la pascut (nu o mai conduce de un an), apoi si-a pus o gramada de nisip langa masina #-o , iar noi suntem obligati sa facem slalom printre gropi, noroaie, masina si nisipul lui (mentionz ca drumul e destul de ingust si toata lumea a cedat 2 metri pt drum). Aseara in fata mea in drumul spre casa era fiul lui cu bascula; a parcat in drum blocand mai bine de jumatate de drum (partea ramasa libera e plina de noroi si nu sunt sanse sa poti trece) in plus masina era parcata pe sensul meu de mers si a fugit in casa. Eu claxonez in nebunie, el nu iasa X-( , sun la politie, vine echipajul, le explic si pana la urma dupa un pic de scandal reusesc sa il convinga pe vecin sa scoata masina. II mai spun si d-lui politai ca mama sufera de diabet, iar sora mea e gravida, in caz ca se intampla noaptea ceva eu cum plec la spital, sau cum ajunge salvarea la noi. in fine, vecinul isi scoate bascula eu intru si apoi politaiul imi spune ca e drum privat si ca trebuie sa ne intelegm intre noi....nu ne cere nici un act , nu face nici un proces verbal, nu ii da nici advertisment vecinului...echipajul pleaca, noi la fel...dupa o ora vecinul isi aduce din nou bascula blocand iarasi drumul :stunned: Ce pot sa ii fac eu acestui om? Daca politia nu se baga pt ca e drum privat asta inseamna ca ne putem omori intre noi, ca pot sa imi parchez masina de-a curmezisul ca sa nu mai treaca ceilalti locatari ai strazii? ce lege exista pt asta?
Va multumesc si astept un sfat
ce vreti sa spuneti prin drum privat cand legea stabileste ca:
14. drum public - orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier, deschisa circulatiei publice; drumurile care sunt inchise circulatiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscriptii vizibile;
4) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(3) - închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
- se sanctioneaza blocarea cu intentie a drumului public, daca se pune în pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic.
S-a pus problema donarii strazii, numai ca cei de la primarie dau din colt in colt, ne-au spus ca in momentul in care noi donam strada ei vor fi obligati sa excute lucrari de reparatie pt drumul respectiv si " nu avem fonduri" .
In momentul in care ne-am apucat de constructia casei ni s-a spus clar " e strada noua, si va trebui sa faceti singuri proiecte si lucrari pt utilitati si pt reparatia drumului " de aici concluzia - strada privata, deci primaria nu intervine cu nimik si nici politia. si pana la urma mai exista vreo solutie pt problema cu vecinul? sau care sunt legile care se aplica unui drum privat (mentionez ca nu avem asociatie, nici regulament intern) ?
Multumesc
cat timp proprietatea asupra drumului este indiviza privata , Primaria nu poate interveni , in schimb puteti sa obligati copartasii sa faca sau sa nu faca ceva prin instanta . Legile sant cele privitoare la coproprietatea indiviza daca sant mai multi proprietari pe acelasi nr cadastral .