Am nevoie de ajutor legat de aceste amenintari si avertismente de plata. Situatia este ca , in 2007 , fratele meu mai mare prin intermediul mamei mele a facut un imprumut la [banca] in valoare de 44 milioane(banii vechi) , un imprumut pe 8 ani. (mentionez ca mi se pare tare dubios faptul ca banca a acceptata acest imprumut , dat fiind faptul ca mama mea avea pensia de 4 miloane jumate). Fratele meu a aplecat in spania si mama a ramas buna de plata. A platit in fiecare luna in mod constincios suma , mai intai de 95 lei , apoi s-a modificat la 115 lei. Acum mamei mele ii este foarte greu din pensia ei mica sa plateasca in fiecare luna rata , si in ultimele luni nu a reusit sa plateasca la timp , fiind si bolnava. Banca , cum se depasea o zi de la termenul limita a ratei , incepe cu telefoane zilnice (si noaptea la 1) , amenintari scrise , ca-i ia casa , executare silita asupra tuturor bunurilor , si altele , pana cand plateste rata(de obicei nu a intarziat mai mult de o luna). Mama mea se imbolnaveste de la hartuirea asta A venit ieri , 07.12 , o hartie-avertisment de plata cu datoria de 135 lei pana in data de 02. 12 , altminteri o dau in judecata. si specifica ca intregul credit este de 3.152. Eu nu mai inteleg. In 2007 imprumutul a fost de 4400 , s-au platit 4 ani(aprox. suma de 4800) si ei spun ca mai este de plata 3.152. Hotie la drumul mare... Ce sa fac? Cum sa scape de toata aceasta hartuire .
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
12:20, 8 Decembrie 2011