avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoana absenta inclusa la calculul intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoana absenta inclusa la calculul intretinerii

Buna ziua,
Se poate sa ma ajutati, va rog frumos?
Este prima data cand ma confrunt cu situatia de mai jos:

Apartamentul in care locuiesc este cumparat de tatal meu si este trecut pe numele sau. Insa in acest apartament au locuit dintotdeauna si locuiesc in continuare doar 2 persoane : eu impreuna cu sora mea.

Intretinerea (tocmai ce s-a afisat la avizier) este detaliata in felul urmator:
Nr pers prezente 2
Nr pers absente 1
Apa rece (RON) X
Apa calda (RON) X
Incalzire (RON) X
Intretinere (RON) X
Alte taxe (reparatii, boxa) (RON) X

Pana acum nu s-a precizat nr de persoane absente.
Aceasta este prima luna in care se procedeaza astfel. Sunt corecte nr de pers prezente (2=eu si sora mea) si nr de pers absente (1=tatal meu).

Am constatat ca aceasta coloana "intretinere" nu mai are aceeasi valoare ca si in cazul celorlalte apartamente de 2 camere (cum este si situatia mea) si pot doar sa presupun ca acest calcul al sau a depins si de nr de persoane absente.

Intrebarile mele catre dumneavoastra sunt urmatoarele: ce inseamna aceasta “intretinere” (din tabelasul de mai sus) si in functie de ce anume se calculeaza ea?
Exista cheltuieli care se repartizeaza in functie de nr de persoane absente din apartament?
Si daca da, cum se face ca o persoana absenta , care nu locuieste in apartament, sa fie supusa la plata unor cheltuieli? Ati putea sa ma ghidati catre doc legal care ar mentiona asa ceva?

Din ce am citit pe forum am inteles ca exista cheltuieli care ar putea sa fie incluse la aceasta coloana "intretinere" : salariile personalului, lucrari de intretinere si reparatii ale proprietatii comune, cheltuieli administrative, pierderi de apa, caldura (necontorizata cu repartitoare), fondul de rulment, fondul de reparatii, ascensor, interfon, supraveghere video.
In plus de asta, legea precizeaza ca "repartizarea cheltuielilor se face proportional cu numarul persoanelor care locuiesc in mod curent in cladire".

Sper ca nu v-am pierdut in aceste detalieri, insa doresc sa evit primirea unui raspuns ambiguu care ar fi creat de lipsa de informatii.

In speranta ca v-am oferit toate informatiile necesare pt a primi clarificari, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:47, 20 Decembrie 2011
Nu este corecta si nici conform legii.
Salariile, indiferent ale cui sunt, se repartizeaza pe cota-parte indiviza, nu pe numar de persoane.
Pentru conformitate HG 1588/2007 cu Normele de aplicae a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilr de proprietari care spune la art.44:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit mariaba mariaba Am citit discutiile din forum pe subiect dar doresc totusi o clarificare si baza legala a acesteia pentru situatia urmatoare: Intr-un apartament au locuit 3 ... (vezi toată discuția)
Plati la apartament nelocuit errika errika Buna Am si eu o intrebare... Detin un apartament din 2010 la un bloc cu 5 et..Administratorul imi calculeaza cheluielile de bloc pe o pers care e ... (vezi toată discuția)
Calcul cote geony geony Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca este legal sa treci la cotele de intretinere proprietarii care sunt plecati cu cerere de scoatere si si-au inchiriat ... (vezi toată discuția)