avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plati la apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plati la apartament nelocuit

Buna
Am si eu o intrebare...
Detin un apartament din 2010 la un bloc cu 5 et..Administratorul imi calculeaza cheluielile de bloc pe o pers care e ok...Problema mea este ca trebuie sa platim si curatenia de pe scara si salubritatea desi nu am stat niciodata in acest ap.Mentionez ca locuim tot pe str aceea la un alt bloc unde platim toate cheluielile...e ok sa platesc salubritatea de 2 ori?:(
Cel mai recent răspuns: errika , utilizator 22:37, 18 Ianuarie 2013
Salubritatea se repartizeaza, conform HG 1588 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, art.34:
Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.


Asadar nu trebuie sa platiti aceste cote la salubritate daca nu locuiti acolo.
Va multumesc pt raspunsul rapid...ce mai pot sa fac daca din suma de 380 ron am achitat deja 200 integral?apropo administratorul zice ca sant nevoita sa platesc pt ca la sedinta locatarii au fost de acord ca toate acestea sa se plateasca...
mersi pt raspuns...mai am o intrebare..am fost scoasa de la salubritate dar trebuie sa platesc curatenia pe scara si administratorul...trebuie platite in perioada cand nu locuim in ap?
Da, salariile celor care lucreaza in asociatie (administrator si femeia de serviciu in situatia dumneavoastra) se repartizeaza pe cota indiviza, adica proportional cu suprafata utila a fiecarui apartament indiferent ca apartamentul este locuit sau nu, indiferent de numarul de persoane din apartament. In aceeasi categorie intra si alte cheltuieli: indemnizatii, impozite, materiale de curatenie, consumabile de birou, service lift, alte cheltuieli gospodaresti...
Vecinii mei platesc 10 Ron pt curatenie indiferent de pers sau mp si stau acolo...si eu sant tot cu aceeasi suma trecuta...asta nu m-i se pare normal pt ca nu este nimeni care sa fca mizerie...cum ar trebui calculat legal?



Alte discuții în legătură

Calcul cote intretinere persoana??? Elena_zr Elena_zr Am citit pe forum nemultumirile locatarilor cu privire la calculul cotelor de intretinere cand ap este gol. Adunarea Generala poate lua o hot in acest sens. ... (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)