avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata

se pot cere cheltuieli de judecata daca beneficiezi de ajutor public judiciar?daca nu au fost cerute la primul termen?
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
eu-bob, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:43, 8 Decembrie 2011
Cand una dintre parti a cerut ajutor public judiciar iar cererea a fost admisa, acea parte nu mai este indreptatita sa ceara cheltuieli de judecata!
OUG 51/2008
Art. 18. - Cheltuielile pentru care partea a beneficiat de scutiri sau reduceri prin încuviinţarea ajutorului public judiciar vor fi puse în sarcina celeilalte părţi, dacă aceasta a căzut în pretenţiile sale. Partea căzută în pretenţii va fi obligată la plata către stat a acestor sume.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg hotararea VikBemBem VikBemBem Buna ziua. ------------- In actiunea civila am cerut \\"cu cheltuieli de judecata\'\' [b] * Cum pot deduce din aceasta hotarare daca \'\'cheltuielile mele ... (vezi toată discuția)
Scutit taxa de timbru judiciar VikBemBem VikBemBem Buna ziua. Doresc sa fac un apel la o hotarare. Am fost scutit de taxa de timbru judiciar la prima judecata. Voi face cerere de scutire taxa timbru ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor public judiciar sub forma scutirii de plata taxei judiciare de timbru del_gin1958 del_gin1958 Instanţa a stabilit că acordă ajutor public judiciar în sumă de 705 lei petenţilor. Întrebare: această sumă se recuperează de la petenţi în ... (vezi toată discuția)